Rob Beenders van RoodGroen Hasselt zal moeten kiezen bij schepenambt UPDATE

Standaard

Vlaams volksvertegenwoordiger en socialist Rob Beenders krijgt de vijfde plaats toegewezen op de kartellijst van RoodGroen Hasselt met onafhankelijken voor de gemeenteraadsverkiezing van 2018. Lijsttrekker is Marc Schepers, gevolgd door Brigitte Smets, beiden lid van sp.a Hasselt. Groen Hasselt krijgt plaats 3 voor Joost Venken en plaats 4 voor Derya Erdogan toegewezen en mag ook plaats 7 invullen, met kandidaten aangeduid door de leden van Groen eind juni 2018. Plaats 6 is voor sp.a Hasselt of een onafhankelijke, zoals Wilfried Croux of Freya Konings. Het trio van respectievelijk Valerie Del Re, Kevin Schouterden en Habib El Ouakili sluiten de top tien. Voor lijstduwer is gekozen voor Michel Froidmont (72) als stemmentrekker. Allemaal lid van sp.a Hasselt.

Rob Beenders speelt als Vlaamse volksvertegenwoordiger met zijn vijfde plaats in de lijst zijn troef uit voor de gemeenteraadsverkiezing 2018, ondanks sp.a zijn leden een decumul oplegt voor de invulling van mandaten op verschillend overheidsniveau. Als schepen en volksvertegenwoordiger mag hij niet zetelen, mocht hij verkozen worden, of er moet een bijzondere uitzondering worden aangevraagd bij het nationale partijbestuur van sp.a. Wel als raadslid mag hij zetelen in de gemeenteraad.

Beenders heeft ook heel wat constructieve oppositie met succes gevoerd op vlak van onder andere de te hoge elektriciteits- en waterfactuur in het Vlaams parlement en daarmee ook dikwijls de pers gehaald. Voor voorzitter Crombez is hij de man om mee uit te pakken voor de federale en Vlaamse verkiezingen van mei 2019, maar twee mandaten op verschillend beleidsniveau gaat niet meer bij de socialisten door decumul op mandaten, indertijd ingevoerd om de financiële schandalen bij de socialistische familie niet meer te laten gebeuren, uit angst voor de negatieve reacties in de publieke opinie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.