Er komen Lijnbelbussen als centrumpendel in centrum van Hasselt

Standaard

De handelaars van de Hasseltse Kapelstraat hebben gekozen voor de maanden februari, maart en april 2019 voor de herinrichting en kasseienlegging tussen de Grote Markt en de Virga Jessebasiliek. Niet alle handelaars waren aanwezig ondanks toch uitgenodigd, maar de aanwezigen hebben een akkoord met het stadsbestuur bereikt om de werken tijdens de drie maanden in 2019 te laten plaatsvinden. Vanaf het begin van de werken wordt auto-, vracht- en busverkeer definitief omgeleid vanop de Havermarkt via de Cellebroedersstraat en Ridderstraat. Dit maakte onder andere de bewoners van de Ridderstraat boos, omdat zij opgezadeld worden met meer verkeersonveiligheid, roet en fijnstof. Zij willen zelfs hebben dat het stadsbestuur de centrumpendel afschaft en iedereen te voet laat komen van en naar het station. Echter komt mobiliteitsschepen Habib El Ouakili de bezorgdheid van de woede tegemoet. Aan De Lijn heeft hij gevraagd om minder vervuilende belbussen in te zetten voor de centrumpendel ter vervanging van de huidige bussen. Bovendien hief hij een deel van de sluier op om de stad zoveel mogelijk verkeersvrij te maken na de ingebruikname van de ondergrondse parking in Quartier Bleu. Onder andere enkel inwoners van de binnenstad, mindermobielen, hulpdiensten, taxi’s en leveranciers voor 11u zouden nog welkom zijn met de auto in de stadskern, samen met nog te bepalen uitzonderingen. Zo wordt het zoekverkeer naar parking in het centrum helemaal verbannen. De parkings van de Molenpoort en TT-wijk blijven wel nog bereikbaar. 

Advertenties

2 gedachtes over “Er komen Lijnbelbussen als centrumpendel in centrum van Hasselt

  1. Achten Monique

    Beste,
    Wij lezen dat i.v.m. de heraanleg van de Kapelstraat, dat de bewoners van de Ridderstraat opteerden om de bussen naar het centrum af te schaffen en dat iedereen van aan het station tot de stadskern te voet moet komen.
    Dit schrijven is wel een valse beschuldiging aan het adres van de bewoners…. wel hebben wij voorgesteld om iedereen van aan het station met de boulvardpendel te brengen tot op een van de door hen gekozen op- en afstapplaatsen binnen de kleine ring. Wij zij van mening dat dit voor de hedendaagse gebruikers van de centrumpendel geen probleem schept…. elke op- of afstapplaats bevindt zich op enkele meters van een winkelstraat.
    Wij rekenen op het gezond verstand.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.