Open Vld Hasselt pakt uit met vooral zakenmensen in top-5 voor lijst van gemeenteraadsverkiezing 2018

Standaard

Met lijsttrekker Hans Similon gevolgd door respectievelijk Laurence Libert, Philip Dehollogne, Veerle Schuyten en Vincent Beckers in de top-5 trekt Open Vld Hasselt naar de gemeenteraadsverkiezing 2018.

Hans Similon heeft nog steeds ondernemersbloed in de aderen na de succesrijke verkoop van Mobile Vikings, waarmee hij regelmatig met stunts het nieuws haalde. Dat maakte hem wereldberoemd bij de jongeren. Intussen is het veel minder geworden met Hans in de pers, sinds hij werkzaam is in een directie in de bedrijfswereld als werknemer. Onder ondernemer geniet hij nog van populariteit, maar bij de gewone Hasselaar zal dat veel minder zijn na die jaren van nieuwsstilte. Of hij moest nog eens morgen voor de dag komen met een nieuw stuntidee en voorstel voor de liberalen!

Laurence Libert maakt deel uit van de liberale oppositie en lijkt de kleine broer van de college-opposanten van N-VA Hasselt. We zien haar zo weinig op foto en sociale media op plaatselijke evenementen, daar waar de N-VA wel aanwezig is. Zij is nu druk bezig met het succescommunicatiebureau Hands, maar net als Noël Slangen indertijd toen die voorzitter was van Open Vld Hasselt, blinkt haar bureau ook niet uit in directe communicatie. Een simple vraag op FB en telefonisch bleef onbeantwoord en dat doet ons wel twijfelen aan de communicatiewaarde, die van haar en Hands uitkomen. Maar zij heeft misschien wel de troef in handen, dat ze al schepen is geweest, een netwerk heeft opgebouwd in de Hasseltse politiek en zeker de klappen van de zweep kent in de stadspolitiek.

Philip Dehollogne is ex-journalist bij TV Limburg, waar hij één van de belangrijke gezichten achter de sportverslaggeving, meer bepaald voetbal in Limburg. Net als Hans Similon is hij uit beeld geraakt, maar met hem is dat meer recent. Philip runt nu ook een communicatiebedrijfje en komt op voor de bouw van een nieuw gezellig multidisciplinair sportstadion. Waar dat moet komen, zegt hij er niet bij. Alvast hij kan sportievelingen en jongeren bekoren.

Veerle Schuyten is nummer vier op de lijst en wordt departementshoofd Tourism & Communication bij PXL Hogeschool vanaf september 2018. Nu werkt ze nog steeds als adjunct-groepshoofd bij UCLL. Zij neemt het op voor de jeugd in Hasselt en wil absoluut de jeugdvoorziening uitbouwen, zodat het een echte gezellige studentenstad wordt en de tevredenheid bij de jongeren erover stijgt. Meer studenten in Hasselt kan wel een domper vormen op de nachtrust van Hasselaren, zeker bij de nachtelijke heropleving van het centrum. Cfr. Leuven. De overlast moet binnen de normen blijven.

Tenslotte sluit Vincent Beckers de rij af. Hij werd in 2017 bekend met zijn tijdelijke horeca in Kiewit als kebabprins tijdens bij Pukkelpop. Thans staat hij geboekstaafd als bankier van beroep en vertoeft dus in de financiële wereld, waar hij de klappen van de zweep kent. Bij de jongeren zal hij nog wel verser in het geheugen liggen en is een goede zet van de Hasseltse liberalen om zoveel jonge kiezers aan hun zijde te hebben, als hij zich tenminste niet boven de jeugd stelt als betweter, maar naar hen ook kan luisteren.

Open Vld heeft in afgelopen zomer al hun programma in acht domeinen kenbaar gemaakt via de pers na een groot congres. We wachten nu op concrete voorstellen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.