N-VA is tegen invoering statiegeld op petflessen en blik en dat kan partij zuur opbreken

Standaard

De partijraad van de N-VA heeft nu al beslist als grootste partij van Vlaanderen de invoering van statiegeld op petflessen en blik te verwijzen naar de vuilbak, vooraleer er een evaluatie van de herkansing van de instanties van plastic en blikken verpakking om de afvalberg terug te dringen op de regeringstafel komt voor de zomer 2018.

Met andere woorden schiet N-VA nu al die invoering van heffing af voor onduidelijke redenen: een asociale heffing. Ze kijken uit naar andere oplossing die Vlaamse milieuminister Schauvlieghe (CD&V) uit het tussentijds afvalrapport over de afname van de afvalberg op openbaar domein haalt. En die oplossing kan alleen maar bestaan op nog meer sensibilisering van de consument, nog meer afvalbakken in het straatbeeld. Maatregelen die hun onnut al lang bewezen hebben.

Het lijkt er wel op alsof N-VA en de lobby van verpakkingsindustrie, Comeos, OVAM en Fostplus goede vriendjes zijn met een geheime agenda. Consumenten dom houden met de drogreden van asociale heffing, terwijl de Afvalalliantie van Gemeentes alsmaar groter wordt voor de invoering van statiegeld op petflessen en blik.

En in die sfeer trekt ook N-VA Hasselt in oktober 2018 naar de stembus, waarbij defensieminister Steven Vandeput een gooi wil doen naar de burgemeesterssjerp voor een beter bestuur in onze stad, wetende dat de N-VA Hasselt zijn rug heeft gekeerd bij de beslissing voor de komst van watergebonden industrie van 26ha in het natuurgebied van de Groene Delle in Stokrooie en het tegenhouden van de heraanleg van het kruispunt van de Paalsteenstraat met Kempische Steenweg wegens te dure onteigening, ondanks de partij voor meer verkeersveiligheid is voor de zwakke weggebruikers.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.