Zuhal Demir uit Genk dineert bij VOKA Limburg en stuurt haar kat naar Werelddag van Verzet tegen Armoede en Uitsluiting 2017 in Hasselt

Standaard

N-VA ligt precies niet goed bij de armen en daklozen. Zuhal Demir uit Genk is federaal staatssecretaris en Liesbeth Homans is minister in de Vlaamse regering en beiden zijn ze bevoegd voor dossiers rond armoedebestrijding. Op maandag 17 oktober 2017 was er een fakkeltocht op de Werelddag van Verzet tegen Armoede en Uitsluiting met 700 wandelaars. Toespraken van welzijnswerkers en politici aan de Welzijnscampus, aan het monument van Paesmans aan het Volkstehuis en aan de steen tegen armoede stonden op het programma op het parcours van de fakkeltocht.

Er ontbraken echter twee belangrijke personen op deze dag. Het waren Zuhal Demir, federaal staatssecretaris en Vlaams minister Liesbeth Homans, beiden met de portefeuille met materie rond armoede. Een telefoontje naar VOKA Limburg bevestigde het bericht dat Zuhal Demir aan het dineren was bij hen. Zij schetste er het belang van het armoedebeleid bij Limburgse topondernemers. Toch laat ze precies uitschijnen dat de armoedematerie voor haar ondergeschikt lijkt voor één hoogdag bij de basis dan te vertoeven in het wereldje van ondernemers, ondanks die zakenmensen zorgen voor welvaart in ons land en niettegenstaande haar afwezigheid al dan niet de organisatie werd verwittigd. HBVL heeft helaas hierover niet bericht.

Hopelijk heeft Zuhal Demir een aanvaardbare uitleg om deze negatieve berichtgeving recht te trekken, want zij is ook geboren in de Genkse cité uit Turkse gastarbeiders die het ook niet breed hadden. Demirs en/of Homans’ aanwezigheid kon hen versterken in en symbool staan voor de realisaties van hun beleid inzake armoedebestrijding. Respect voor en teruggewonnen zelfvertrouwen bij de armen kan hiertoe bijdragen, samen met opleiding en een menselijk betaalde job, bevoegdheden onder werkministers Weyts (N-VA) en Peeters (CD&V), spelen hierin een belangrijke rol, mits totaal arbeidsongeschikt verklaard. Niet meer zozeer kijken naar iemands talenten om te werken, maar meer kijken naar hun enthousiasme en inzetbereidheid. De verbinding tussen overheid en armenorganisaties kan veel beter. Zuhal Demir was wel aanwezig op de viering van 5 jaar Regenbooghuis Hasselt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.