Lies Jans (N-VA) is tegen positieve discriminatie voor avondje vrouwenzwemmen in Hasselt

Standaard

Positieve discriminatie om meer vrouwen naar het Kapermolenzwembad te trekken door een speciale zwemavond voor vrouwen in te richten voor de eerste keer op 24 november 2017 door een grote vraag van vrouwen, kan voor Lies Jans (N-VA) niet door de beugel, omdat ze gelijkheid wil tussen mannen en vrouwen. Op andere plaatsen gelijk in Genk wordt al lang het zwembad op bepaalde ogenblikken beschikbaar gesteld voor vrouwen. Sportschepen Habib El Ouakili ziet er geen graten in en is blij dat vrouwen het zwembad voor hen alleen krijgen om wat samen te zwemmen. Wat is er nu mis aan positieve discriminatie voor vrouwen? Immers het is toch bevordelijk om ook eens ocharm gedurende een uurtje samen onder vrouwen te sporten om hun deelname aan het gemeenschapsleven positief te laten beïnvloeden. Immers waarom zijn er dan zoveel ladies nights in het horecawereldje voor dames alleen om eens uit de bol te gaan? Dan moeten we dat ook gaan afschaffen, want dat is niet goed voor de gelijkheid tussen man en vrouw. Trouwens er zijn ook vrouwen van andere culturen die niet durven gaan zwemmen om in contact te komen met mannen. Mogen zij dan niet genieten van een zwempartij met andere vrouwen of moeten daar altijd mannen bij zijn?

Advertenties

5 gedachtes over “Lies Jans (N-VA) is tegen positieve discriminatie voor avondje vrouwenzwemmen in Hasselt

  1. Frank

    Deelname aan het gemeenschapsleven…….onze gemeenschap bestaat nu eenmaal uit mannen en vrouwen; de vgl met ladies nights gaat helaas niet op want het betreft geen exclusiviteit op een OPENBAAR gebouw zoals een zwembad. Als vrouwen problemen hebben om te zwemmen in een openbaar zwembad omdat er mannen bijzijn moeten ze maar privé een zwembad afhuren in een wellness center. Daar doen ze wat ze willen, gezellig onder mekaar, maar NIET in een openbaar zwembad.

  2. Arlette Henek

    Nog een bedenking: wat heeft dit met positieve discriminatie te maken? Vrouwen mogen net zoveel en op alle openbare plaatsen zwemmen! Waarom dan positieve discriminatie? In dit geval heet het voorkeursbehandeling.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.