Pukkelpop 2017 gaat van start voor vier dagen, wij met vier dagen poll

Standaard

Pukkelpop 2017 met weer een magnifique affiche gaat weer van start. Vier dagen nog wel, van woensdagavond tot en met zondagochtend. Velen omwonenden, Kiewittenaren, jongeren en anderen kijken er naar uit, naar voor hen het muziekspektakel van het jaar. Voor verenigingen is het een ideale kans om door vrijwilligerswerk een centje bij te verdienen voor hun clubkas. Voor andere vrijwilligers is en blijft deelname aan de opbouw, organisatie en afbraak van PKP jaarlijks een aparte topbelevenis om er gewoon bij te horen. Anderen balen voor de nachtelijke geluidsoverlast en andere overlast in de omgeving van de festivalweide en -campings.

De toekenning van een milieuvergunning klasse-1 voor 20 jaar door de bestendige deputatie is echter niet van een leien dakje gelopen, omdat tegenstanders zich dit keer beter georganiseerd hebben en ze gesproken hebben als één stem, waardoor de Pukkelpoporganisatie wel toegevingen heeft moeten doen na protest van de betrokkenen.

Toch zijn er in dat ganse debat een beslissing achteraf gevallen dat het geluidsniveau wordt opgedreven naar de 100 decibel om de beleving bij de aanwezigen optimaal te maken, terwijl de jeugd en andere festivalgangers aangeraden wordt om toch zoveel mogelijk oordopjes te dragen tegen gehoorschade. Een harder geluidsniveau veronderstelt ook dat er intensere geluidsgolven uit de boxen klinken die verder gaan galmen in de wijde omgeving dan bij de toegestane wettelijke geluidslimiet. De geluidsboxen in de Boiler Room mogen dan wel verplaatst zijn in een andere richting, dat wil nog niet zeggen dat andere omwoners meer en hardere geluidsoverlast gaan krijgen dan die tevoren ze had.

Focus op Hasselt plaatst daarom elke festivalavond vanaf 20u een poll in De Opiniemaker, waarin de burgers die een slechte nachtrust hebben gehad door te veel geluidsoverlast van Pukkelpop, kunnen aanduiden waar die overlast wordt vastgesteld. ’s Anderendaags om 14u wordt de dagelijkse poll afgesloten. Zo kunnen we zien, welke gebieden in Hasselt of rond Groot-Hasselt overlast hebben van het geluidsniveau van Pukkelpop 2017.

Dorien Baens van politie LRH heeft ons zonet bevestigd dat de politie alle klachten gerelateerd aan Pukkelpop 2017 zeker zal opvolgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.