Volksfustratie op sociale media over nieuw Hasselts stadslogo

Standaard

De onverwachte introductie van het nieuw Hasselts stadslogo en baseline met stijl en slogan heeft heel wat stof doen opladen in de sociale media. Niet alleen als reactie op hetgeen het strakke logo met bijhorende slogan, maar ook over de hoge kostprijs van 115.000 euro voor de ontwikkeling van het logo en baseline, waarvan slechts 80.000 euro is goedgekeurd door de gemeenteraad met een zeer vage omschrijving van de communicatiedoelstelling voor een eventuele aanbesteding. Ook het al dan niet plagiaat van het logo met een Fins databedrijf is koren op de molen.

Het is toch erg jammer dat het stadsbestuur zich stoort aan de nog steeds actueel zijnde slogan Hasselt, Hoofdstad van de Smaak, waardoor Hasselt gekend en bekend is over het ganse land en dat de gastvrijheid, gezelligheid en warmte van Hasselt met zijn smaakvolle horeca- en productengamma uitstraalt. Dat gaat het stadsbestuur nu in één keer terugschroeven in een strak en witzwart logo met H. en slogan Hasselt Heeft Het., dat zowel negatief als positief kan worden ingevuld.

Er ligt wel degelijk heel wat fustratie bij de Hasselaren op de maag. Fustratie niet alleen van dat logo, maar ook op gebied van goed bestuur en hoe alles nog precies in achterkamertjes wordt geregeld, ondanks de interne audits na de affaire rond Hilde Claes en het aanstellen van Nadja Vananroye als burgemeester. De Hasselaren pikken het niet meer, dat ze niet meer inspraak krijgen in belangrijke zaken die de hele Hasseltse samenleving aangaan, niettegenstaande er maar vijftig Hasselaren werden geïnterviewd in de voorbereiding op de ontwikkeling van logo en baseline. Men moet Hasselt niet zo sober, strak en structureel voorstellen. Hasselt is ook een warme, gastvrije en gezellige stad, zelfs in verandering.

Eens kijken welke de reactie van de meerderheid is op de gemeenteraadszitting van dinsdag 27 juni 2017. Spektakel verzekerd tussen Ivo Belet (CD&V) en Steven Vandeput (N-VA).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.