N-VA Hasselt beschuldigt stadsbestuur van amateurisme bij realisatie van nieuw stadslogo

Standaard

Dat was op zondag 25 juni 2017 te horen uit fractieleider Steven Vandeput op TVL. De oppositie werd gepakt in snelheid bij de realisatie en verspreiding van het stadslogo, dat 115.000 euro voor ontwerp, toekomstvisie en stijl te brengen. Slechts 80.000 euro vindt N-VA terug in de schepencollegeverslagen en wat er met de rest is gebeurd, mag Joost weten, niet Venken uiteraard. De hele aanpak met waarschijnlijk zonder openbare aanbesteding en akkoord van de gemeenteraad en de realisatie met een verkeerde focus op Hasselt, noemt hij ronduit amateuristisch. Het al dan niet plagiaat zijn van het logo en het plagiaat van de slogan doen de hele affaire ook zeker geen goed. Het zal wellicht stuiven op de gemeenteraadszitting van dinsdag 27 juni 2017, indien het item nog kan agendeerd worden.

Waarom heeft het stadsbestuur het project niet uitgegeven aan PXL-MAD, die de nodige expertise hebben in het ontwerpen van logo’s en slogans. Laat hen vier logo’s op basis van interviews met  een statistisch aanvaardbaar aantal Hasselaren – alvast meer dan 50 – logo’s ontwerpen met zowel strakke als warme inbrengen – en laat Hasselaren daarover online met hun identiteitspincode stemmen. Het logo met de hoogste score wint en heeft dan toch meer draagvlak onder de Hasselaren dan dit logo met slogan, in plaats van te blijven prutsen met dat huidig logo in begrafeniskleur en een strak design. Hasselt verdient beter en is ook een warme, gastvriendelijke en gezellige stad en niet met Hasselt Heeft Het, want dan ook negatief worden gebruikt. Logo en slogan moeten een positieve boodschap van Hasselt, onze stad, uitstralen. 

Neem best maar een voorbeeldje voor de aanduiding van de nieuwe fusiegemeentenaam tussen Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek. Daar mocht de bevolking ook online stemmen over vier geselecteerde en ingestuurde namen. Iedereen was er ook akkoord met Oudsberghe na de voting, zelfs stemmers met een andere keuze. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.