Sporting Hasselt lijkt te vrijen met stadsbestuur voor extra belastinggeld

Standaard

Vreemd vinden we het dat de Spor zo vriendelijk en dankbaar is tegenover het stadsbestuur in zijn posts, zeker om extra belastinggeld boven de helft van de opbrengst bij de verkoop van de terreinen (recreatiegebied) van Runkst VV voor de realisatie van een nieuwe overbodige tribune achter de goal in de schaduw van de tuinen van de niet-gerustgestelde buren van een jeugdcomplex, terwijl de bestaande zittribune en acht ongebruikte hobunits speciaal voor de jeugd, die er nog als nieuw en ongebruikt bijstaan ook heel veel belastinggeld hebben gekost, er kommerloos blijven bijliggen. Ook de verlichting op de twee achterliggende jeugdpleinen (eigenlijk woongebied) moeten dringend vervangen worden, want ’s avonds traint de jeugd er in het schemerdonker.

Die nieuwe tribune achter de goal is totaal overbodig onder het mom van een jeugdcomplex. Het stadsbestuur zou beter de helft van het belastinggeld van de verkoop van Runkst VV – dat eerst moet herbestemd worden van recreatie- naar woongebied voor het RUP en prefinanciering van het stadsbestuur heeft daar niks mee te maken – bestemmen om de acht hobunits voor de jeugd van de nodige nutsvoorzieningen in orde te brengen met een cafeteria en fatsoenlijke verlichting op de twee pleinen aan het jeugdcomplex. De bestaande zittribune kan ook worden gerenoveerd en probleemloos uitgebreid zonder burenprotest en enkel met een akkoord met het aanpalende Excelsior TC. Zelfs de pleinen van Runkst VV zijn beschikbaar voor de uitbouw van een jeugdcomplex, om te zwijgen over de accommodatie van Herk Sport.

Het is wel zeer bemoedigend dat Sporting Hasselt volop wil inzetten met initiatieven en hopelijk met de juiste personen voor het jeugdvoetbal in de kijker te stellen. Maar deze evolutie is reeds bezig sinds dat de familie Stijnen het sportieve beleid in handen hebben genomen met als hoogtepunt drie ploegen kampioen en drie ploegen tweede op het einde van het seizoen 2015-2016. Hiervoor kregen ze ook speciale felicitaties van de Belgische Voetbalbond, die het had over een uitzonderlijk voorval. Zelfs de beloften speelden vier keer na elkaar kampioen. Dat moet het jeugdvoetbal van de Spor zeker een boost geven om verder te gaan op deze weg op zoek, ondanks het talent wordt weggezogen door concurrenten KRC Genk en STVV!

Het stadsbestuur moet ook zijn  verantwoordelijkheid nemen, dat ze geen betalingen van belastingsgeld voor overgefactureerde bedragen na controle van de geleverde prestaties op factuur in functie met de werkelijkheid. Zo worden bodemloze putten gefinancierd.

We hebben nog steeds een hart voor Sporting en zijn jeugd, ondanks de degradatie. Maar de zaken moeten eerlijk en transparent gaan. En in dat kader gunnen we de Spor alle successen toe. Maar we zijn nog steeds voorstander voor gelijke behandeling voor alle Hasseltse competitieclubs.

Advertenties

Een gedachte over “Sporting Hasselt lijkt te vrijen met stadsbestuur voor extra belastinggeld

 1. Leve voetbal

  Is het een opinie of een afrekening dit artikel, zelfs geen naam of vermelding van wie het stuk komt, alhoewel dat eigenlijk niet nodig is en iedereen weet uit welke hoek de wind aan het waaien is.
  En inderdaad is het de verdienste van Stijn op sportief vlak dat Hasselt uit zo een diep dal is geklommen, maar men had reeds het commerciële en financiële luik moeten laten beheren door iemand dat niet gekoppeld was aan het sportieve luik. Dan zou vooral het financiële luik van dit verhaal er heel anders hebben uit gezien en zou Stijn nog altijd actief zijn op sportief vlak. De verzegeling van Runkst was ook al zo een poging die eerder naar het ridicule toe leunde. Sympathie gaat men door dit soort acties en publicaties niet winnen en de bestaande sympathie begint stilaan weg te ebben spijtig genoeg.
  Met samenwerking bekomt men veel meer dan als alles alleen te willen beslissen, eisen, bekomen of afdwingen. Waarom geen verbetering waar alle clubs, scholen en verenigingen van kunnen gebruik maken eens het er staat.

  Hoeveel zwembaden, sporthallen, sportterreinen en ploegen zijn er in Hasselt? Begin deze eens bij elkaar te brengen in een paar grote complexen. Deze complexen kan je dan zelfs indelen in elk zijn eigen sporten, zo kan je je nog verder toepsitsen op materiaal, personeel en andere gelinkt aan de sporten die gekoppeld zijn aan een complex.
  Verbetering van materiaal omdat je veel minder nodig hebt, verbetering van infrastructuur omdat je niet zoveel gebouwen hebt en nieuwe kan zetten. Vermindering van werkingskosten zoals verwarming, personeel, onderhoud, herstellingen enz., terreinen die vrij komen en waar Hasselt mee kan doen wat ze willen. Scholen die geen dure sporthallen meer moeten onderhouden of aanbouwen. En zo kan men nog een hele tijd doorgaan.

  Ik heb het eerder moeilijk om te begrijpen dat Stad Hasselt tegen vooruitgang en verbetering is op vlak van sport en dit als provinciehoofdstad. Maar dat zal zijn omdat ik niet in Hasselt woon en de stadspolitiek in Hasselt niet dient om vooruit te gaan maar om vooral elkaar tegen te werken en er zeker voor te zorgen dat een stad zoals Hasselt geen vooruitgang boekt ten opzichte van andere provinciehoofdsteden. Laat alle sporten groeien in Hasselt zodat kinderen steeds terecht kunnen in eigen stad voor een goede sportieve omkadering en ze zich kunnen uitleven in hun hobby.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.