Idea Consults NV zal binnen half jaar resultaten moeten tonen

Standaard

Op dinsdag 20 juni 2017 werd officieel bekendgemaakt dat Idea Consults NV uit Brussel als strategisch economisch raadgever moet zorgen voor de opstart van een centrummanagement ter versterking van de Hasseltse handelskern met meer shoppingbeleving, een langetermijnvisie op gebied van handelsbeleid en het vinden van een witte raaf als centrummanager en dat binnen het half jaar onder de hoede van de vzw Centrummanagement. Speciale focus gaat zeker naar onder andere de parkeerproblematiek rond Winterland. Een hele boterham voor de Brusselse consults.

Het is misschien toch wel goed dat er zo’n consultatiebureau uit Brussel is aangesteld om het centrummanagement in Hasselt uit de grond te stampen. Vanuit helikopterperspectief zien deze ondernemers wel andere invullingen en realisaties vanuit hun deskundigheid voor de ontwikkeling van een degelijk handels- en horecabeleid, dat wordt gedragen door een brede laag van plaatselijke ondernemers. De vzw Centrummanagement met diverse betrokken actoren erin en onder andere gefinancierd door het stadsbestuur kijkt toe op het bekomen resultaat op het einde van de rit na een half jaar hard labeur met als hoogtepunt de aanduiding van de centrummanager om alle acties op commercieel gebied in Hasselt te coördineren en zelf ook initiatieven te nemen.

Die witte raaf vinden is niet zo eenvoudig: hij moet al een goede luisterbereidheid met een analytisch vermogen, met goede contacten met horeca, handelaars en ketens, iemand die compromis kan sluiten en ook zelf initiatief kan nemen. Ook het opstellen van een langetermijnvisie voor de handels- en horecaontwikkeling met de komst van de Quartier Bleu in het achterhoofd dringt zich op. Het zijn allemaal taken, die het stadsbestuur wijselijk derigeert naar de vzw Centrummanagement. Laat ons hopen dat het zo blijft, want politieke bemoeienissen van het stadsbestuur kunnen het positief proces doen keren. Het stadsbestuur blijft wel een grote geldinbrenger in de vzw met een jaarlijkse bijdrage van 250.000 euro. Ook de  projectontwikkelaar van de QB heeft zich verbonden tot een jaarlijkse bijdrage van een evengrote som totdat het hele project voltooid is ter versterking van de handel in de binnenstad en de interactie tussen QB en de stadskern, waarover nog niet veel geweten is. Maar de storting van hun 250.000 euro wordt pas gerealiseerd, wanneer alle juridische procedures achter de rug zijn en zover zitten we nog niet. Want er loopt nog eentje voor het bekomen van een socio-economische vergunning, als we het goed begrijpen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s