Hasselts kartel Sp.a-Groen-Plus en onafhankelijken gaat met open stadslijst naar kiezer UPDATE

Standaard

sp.a-groen-plus

Sp.a Hasselt en Groen Hasselt zetten hun kartel gewoon verder in het kader van de gemeenteraadsverkiezing in oktober 2018 onder de naam Sp.a-Groen-Plus, ondanks de groenen na het schandaal van voormalig burgemeester Hilde Claes staakten, maar nu is alles uitgeklaard en terug koek en ei. Sp.a-Groen-Plus wordt opnieuw versterkt door enkele onafhankelijke Hasselaren en vormt dus een open stadslijst.

Hun verkiezingsprogramma zal voorstellen omvatten die Hasselaren meer bindt dan scheidt van elkaar. Inhoudelijk gemaakte afspraken rond vooruitstrevende toetsstenen vormen de basis van een verkiezingsprogramma, waarmee naar de Hasselaren wordt gestapt. Acht toetsstenen wikken en wegen voorstellen voor het programma op vlak van solidariteit en verdraagzaamheid, duurzaamheid, burgerparticipatie en -co-creatie, rechtvaardigheid en ethiek, menselijke diversiteit, onderbouwde argumentatie zoals “We zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen”, nieuwe vormen van economie en veiligheid.

Uitdagingen en ideeën van onze inwoners worden de komende maanden vervolgens toegevoegd aan het programma om de progressieve toetsen te verfijnen. Het is meteen ook een oproep tot alle Hasselaren en verenigingen om met een gezonde focus te kijken naar wat hen bindt in plaats van van hen onderscheidt. Zowel digitaal als via persoonlijke contacten worden ideeën en voorstellen ingezameld. Vijf mensen warden er intussen aangeduid om het progressieve project Hasselt Vooruit te verspreiden onder de Hasselaren. En dat zijn: Vlaams Kamerlid Rob Beenders, OCMW-voorzitter Brigitte Smets en schepen Valerie Del Re, allemaal van sp.a & schepen Joost Venken en raadslid Derya Erdogan, beiden Groen. De kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezing wordt pas ingevuld, nadat het verkiezingsprogramma volledig is geschreven. Daarmee houden ze zich ook bezig.

Het kartel heeft kans op slagen. Belangrijk is wel dat er steeds politieke moed moet bestaan om bezwaren en ideeën over diverse problemen van iedere Hasselaar op te vangen en ermee in dialoog met een klaar en duidelijke communicatie te gaan, op zoek naar een passend compromis voor eender welk probleem. Dat heet burgerparticipatie, want de burger pikt het niet meer dat er gevoelens van onfaire achterkamerpolitiek nog bestaan. Belangrijk is ook dat in de samenwerking en participatie met de Hasselaar, dat hij of zij ook wordt betrokken in de uitvoering van hun participatievoorstellen om de sociale cohesie te versterken.

Tenslotte kunnen we stellen dat het kartel tussen socialisten en groenen uitgaat van de samenwerking met twee gelijkwaardige partners met gezamenlijke inhoud om Hasselt beter te maken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.