Vooral klachten tegen geluidsoverlast voor nieuwe permanente milieuvergunningsaanvraag van Pukkelpop

Standaard

De vele jarenlange klachten door buren van extreme geluidsoverlast op http://www.folterpop.be tijdens de Pukkelpopfestivaldagen worden bewaarheid in de meer dan vijfhonderd bezwaarschriften tegen de permanente milieuaanvraag van Pukkelpop, dat er jaarlijks nog één dag extra wil bijdoen in plaats van drie, verspreid over de zomermaanden en najaar. Als het nu een extra dag à la Rimpelrock met beperkte geluidshinder zou zijn geweest, dan kon het protest zeker bij de oudere mensen worden getemperd, maar dat is afgevoerd en vervangen door een burenevent voor Pukkelpop. Maar nee, Chokri gaat door met Pukkelpop en heeft Rimpelrock en Summer Swing laten schieten wegens onrendabel en te moeilijk publiek. Maar dat neemt nog niet weg dat er protesten blijven van buurtbewoners, als er iets terug zou komen à la Rimpelrock, opgejaagd door het nachtelijk geluidsoverlast van Pukkelpop, zeker voor mensen die ’s anderendaags moeten gaan werken en hun slaap nodig hebben. Telefoontjes naar de politie helpt precies niet veel, omdat de organisatie schermt met een vergunning. Toch doet die organisatie er alles aan door eigen  metingen iets aan de geluidsoverlast, maar wordt op het laatste ogenblik na buurtoverleg toch gekozen voor de harde beats ter amusement van de jongeren en mensen in midlife. “Ach”, denken we dan, het is ook maar eens per jaar dat we tot ver buiten Hasselt mogen meedansen op de beats van Pukkelpop, want we zijn toch ook jong geweest, ondanks de concertcultuur toen heel anders lag. Toen warden de immers de boxen extra opengezet in de fuifzalen en -tenten, maar toen waren de buren veel onmondiger en ondergingen de overlast een beetje met plezier.

Buurtcomité Leefbaar Kiewit heeft gelijk als het extreme vooral nachtelijk geluid echt storend is voor de buurtbewoners en mensen ver rond de festivalweide. Maar van de andere kant brengen de locale verenigingen een aardig centje in de clubkas door hun vrijwillige medewerking tijdens de festivaldagen.

Het beste is dat Chokri luistert en in overleg blijft over de problemen voor de buurt tijdens Pukkelpop en de met hen en het stadsbestuur gemaakte afspraken ook daadwerkelijk uitvoert. Immers bij compromissen moet de kerk steeds in het midden blijven!

Advertenties

4 gedachtes over “Vooral klachten tegen geluidsoverlast voor nieuwe permanente milieuvergunningsaanvraag van Pukkelpop

  1. Arlette Henek

    lutje
    wat wil je nu zeggen? de buren mogen klagen, maar moeten de zogenaamde hinder er maar bij nemen? en, Chokri moet er naar luisteren en mag verder festivals organiseren?
    graag een point!

  2. Jan Moes

    Waarom krijgt niemand een antwoord van het College van Burgemeester en Schepenen van de stad Hasselt? En waarom vernemen wij evenmin nog iets van de organisatoren van dit burenprotest? Er zou een gesprek hebben plaatsgevonden tussen Chokri en twee vertegenwoordig(st)ers van het buurtprotest. Mogen wij daarvan nog iets vernemen? Het was zo’n goed idee, maar op deze manier, compleet kansloos.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.