Liestbeth Homans (N-VA) noemt zich sociaal, maar niet socialistisch

Standaard

HOMANS 1

Op vrijdag 5 mei 2017 kwam Vlaams minister Liesbeth Homans (N-VA) met een grote portefeuille aan bevoegdheden naar Hasselt om te praten over haar beleid, dat ze bestempelt als sociaal, maar niet socialistisch. Volgend verslag werd ons toegestuurd.

Voor een goed gevuld Borrelhuis kwam minister Liesbeth Homans voorbije vrijdag haar beleid rond integratie en inburgering toelichten. De berichtgeving van de voorbije weken deed heel wat stof opwaaien waardoor wat extra informatie zeker op zijn plaats was. Een interessante gespreksavond bracht ons langs actuele onderwerpen zoals het integratiebeleid in Vlaanderen en  de erkenning van de moskeeën, onder andere de Fatih Moskee in Beringen. Goed gedocumenteerd en met veel overgave wist minister Homans heel wat nuance te brengen in de eenzijdige en vaak foutieve berichtgeving van de afgelopen weken. Naderhand trakteerde N-VA Hasselt alle aanwezigen nog op een receptie waar de gasten de mogelijkheid hadden om op informele wijze na te kaarten met de minister.

Reactie

Slechts twee materies van haar beleid, integratie en inburgering, werd door haar toegelicht, terwijl we toch meer uitleg over andere thema’s zoals gelijkheid, sociale huisvesting en armoedebestrijding hadden verwacht, iets waarover ook heel wat kwetsbare burgers in onze samenleving mee te kampen hebben. Tevens zijn dat ook onderwerpen gedragen door een brede maatschappelijke beweging Hart Boven Hard. Maar deze avond bleef de gespreksstof beperkt tot integratie en inburgering in het actuele kader van ’s lands veiligheid en het behoud en overdraging van onze Westerse waarden en normen aan buitenlandse nieuwkomers. Ze handelt wel correct in haar beleid, omdat ze de aloude uitwassen eruit heeft gegooid – bvb. contracten van bepaalde duur voor sociale huisvesting – en ze samen met partijgenoot Theo Francken als federaal integratieminister een strengere en striktere controle nahoudt op de uitvoering en toepassing van wetten voor een meer sociale rechtvaardigheid. Maar of ze hierbij het gras wegmaait voor de socialisten en groenen bij de volgende Vlaamse en federale verkiezingen, blijft de vraag.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.