Socialisten moeten kiezen voor betere poll

Standaard

Vandaag zijn er overal 1-Meivieringen 2017 gehouden met vlammende socialistische toespraken en optochten tegen de sociale dumping en tegen de besparingen in de sociale zekerheid van de rechtse regeringen in ons land. Ze streven naar meer gelijkheid en solidariteit in onze samenleving en meer toekomstkansen voor de zwaksten en jeugd, terwijl de socialisten zichzelf hebben vastgereden in een politiek, die niet bepaald staat voor de werkende bevolking, maar ook invloeden ziet uit de bedrijfswereld en van projectontwikkelaars. Neem daar nog bij dat er bij de socialisten ook een graaicultuur bestond en de jonge socialisten dit rugzakje van oude socialisten nog steeds met zich meedragen, dan zie je het miniem verschil in de polls, waarin de socialisten ondanks hun harde oppositie in de parlementen, niet uitblinken en status quo blijven. De ondoordachte beslissingen van ex-Vlaams minister Vandenbosch uit Gent van het verleden inzake subsidiëring van de groenestroomcertificaten ligt nog steeds aan de basis van de huidige Turteltaks, om maar een voorbeeld te geven of de graaicultuur van Waalse socialisten, maar ook Vlaamse bij de intercommunale vergoedingen. In Hasselt proberen de socialisten een nieuw elan aan te meten met meer burgerparticipatie in het beleid.

Het lijkt erop dat de burger zich bewust wordt van deze wantoestanden en kiest voor extremistische linker en rechter partijen, zoals PVDA of Vlaams Belang, en zelfs voor de N-VA. Vooral de PVDA komt sterker voor de dag, ondanks empathische gevoelens voor het steekincident op Raoul Hedebouw in Luik op 1 mei 2017. PVDA is in Hasselt ook sterk bezig met hun acties in verband met positieve initiatieven naar de bevolking om maatschappelijke en politieke veranderingen te kunnen bewerkstelligen. VB in Hasselt hoor je niks van en N-VA blijft sterk in zijn oppositiestek.

Je moet ook weten dat mooie beloften om aan de macht te komen ook geld kosten om ze uit te voeren en dat er steeds een evenwicht moet zijn tussen zorg, welzijn en economie, welvaart. En dat pijnlijke besparingsmaatregelen het averechtse effecten kunnen hebben op het voorziene beleid door door Europa opgelegde begrotingsdoelstellingen. Maar de fiscaliteit moet beter en rechtvaardiger in onze geglobaliseerde wereld en daar hebben de socialisten volkomen gelijk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s