PXL Breekt Uit krijgt navolging in Kortrijk

Standaard

Voor de derde keer organiseert Hogeschool PXL op alle campussen PXL Breekt Uit, dit keer op 25 en 26 april 2017. Dan zijn alle lokalen potdicht. Personeel, leerkrachten en studenten zetten zich dan twee dagen in voor Het Grijze Goud, voor mensen op oudere leeftijd met veel levenservaring en competentie, waarvan de studenten zeker nog iets kunnen van bijleren om hun competenties buiten het vakgebied te ontwikkelen. Er staan zo even 110 activiteiten met het grijze goud op het programma tijdens deze twee dagen.

Na drie jaar krijgt PXL Breekt Uit ook navolging in Campus Kulak in Kortrijk, gelieerd aan de UC Leuven en dit tussen 24 en 28 april 2017. Docenten en studenten trekken dan de stad in om op diverse plekken in Kortrijk les te geven. 

Het is wel niet hetzelfde als PXL Breekt Uit, waar studenten leren omgaan met andere competenties dan hun eigen handigheden om zo meer respect en expertise op te steken. Wat Campus Kulak doet is les geven aan studenten op niet lukraak gekozen plekken. Het zijn meestal plaatsen die een inhoudelijke link met het aangeboden college hebben. 

“Bedoeling van deze actie is om duidelijk te maken dat onderzoekers en studenten ook buiten de beslotenheid van het eigen kantoor, labo of leslokaal  functioneren.  Voortdurend worden ze uitgedaagd om de opportuniteiten en vraagstukken van de hun omgeving aan te pakken.  Deze connectiviteit willen we graag extra in de verf zetten”, luidt het.

Zo zie je maar dat Hogeschool PXL baanbrekend werk doet in het Vlaamse hoger onderwijs!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.