ShopUp-pop-up Hasselt kan best wat meer promotie gebruiken

Standaard

Met pop-upwinkel ShopUp wordt in Hasselt een nieuwe shopbeleving geïntroduceerd, waarbij je tijdens het shoppen gebruik kan maken van talloze handige diensten. ShopUp is een initiatief van Stad Hasselt, Joyn, CityDepot en Hogeschool PXL en kadert binnen het project Belevingswinkelen, dat mede gefinancierd is met Europese, Vlaamse en provinciale middelen, goed voor een totale projectkost van 824.539,25 euro. 

In het pand aan de Grote Markt zal de shopper terecht kunnen voor allerlei diensten die het shoppen vergemakkelijken en leuker maken. Zo zal er in de ShopUp een ruimte zijn voor het geven van borstvoeding of het verversen van de pamper en kan men gebruik maken van de buggy- en bolderkar uitleendienst. Ook is er plaats voor shoppingbag-vestiaire om shoppers de kans te geven om handenvrij te winkelen. In de toekomst wil CityDepot ervoor zorgen dat alle binnengebrachte zakken in lockers aan belangrijke parkings te deponeren, enkel te openen door de shoppers door een aangereikte code.

Jammer was om te zien op zaterdag 1 april 2017 dat er praktisch niemand langskwam in de ShortUp. Een gebrek aan communicatie van het nochtans dure systeem naar buiten toe met flyerende medewerkers en andere mediakanalen dan de klassieke zijn zeker één van de oorzaken van een gemiste opstart op een drukke shoppingdag in Hasselt, net vóór zondaglenteshopping. De communicatie lijkt wel een amateuristische aanpak, ondanks het grote beschikbare werkbudget. En zeker op drukke shoppingdagen moeten de resultaten komen, helaas de eerste dag is er niks. 

Trouwens bij de voorstelling van ShopUp aan de handelaars van de binnenstad – die allemaal werden uitgenodigd en moesten inschrijven per mail – was de opkomst maar aan de povere kant.  Slechts 15 kwamen opdagen. Spijtig dat zich daar maar één persoon kan mee bezighouden bij de Dienst Lokale Economie. 

Uiteraard is het nog maar een pilootproject tot 15 juli 2017. Daartussen zijn maar twee koopzondagen en die zijn toch zeer belangrijk samen met de woensdagen en zaterdagen om het systeem uit te testen met gebruikers uiteraard. Er kunnen nog vele soorten dienstverleningen aan toegevoegd worden, zoals een uitleen van rollators, een frigo om eetwaren koel te bewaren, een toilet waar nood aan is… 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.