PVDA Hasselt houdt ludieke fietstocht op 2 april 2017 voor minder fijnstof UPDATE

Standaard

fijnstof

Op zondag 2 april 2017 om 11u nodigt PVDA Hasselt de Hasselaren uit om mee te rijden met mondmasker per fiets vanaf Café Kerkhof langs de Sint-Truidersteenweg naar het sas van Hasselt. Met de fietstocht willen ze de aandacht vestigen op het probleem. Ze fietsen langs het enige meetstation van Hasselt, dat al enkele weken niet meer werkt, enkele drukke en enkele groene plekjes. De verschillen in fijn stof waarden worden onderzocht. De PVDA heeft de afgelopen maanden een aantal metingen gedaan. Langs drukke invalswegen zijn de waarden bijzonder hoog. De partij zal dan ook de resultaten van hun onthutsende cijfers over fijnstof in Hasselt bekendmaken. De fietstocht eindigt aan De Fietsbar in de Dorpsstraat.

Aandachtspunten bij de metingen

1. Meer aandacht voor de problematiek: de waarden van Europa zijn gewoon te laag; we kunnen en moeten beter doen; we willen meetstations aan scholen en in woonwijken van Hasselt
2. Fijn stof kunnen we terug dringen door meer te investeren in openbaar vervoer; momenteel gebeurt het tegendeel; grote besparingen bij het spoor; besparingen bij De Lijn; echt niet OK

3. Meer betaalbare woningen in de stad; Hasselt doet het tegendeel (cartier bleu, groenplein, dusartplein = nieuwe woningen, maar onbetaalbaar); daardoor bouwen jongeren in Diepenbeek, Zonhoven, Alken etc; die zijn tot het einde hunner dagen gebonden aan de auto; gevolg is veel meer auto’s op onze wegen.

4. Geen verdere citymarketing: Hasselt wordt het winkelcentrum van heel midden Limburg; enorm veel extra verkeer, ook in de weekends; één van de externe kosten daarvan is fijn stof; daar is niks fijn en ook niks tof aan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.