Hasselt mag fluiten naar geld naar extra NMBS-parking

Standaard

CEO Sophie Dutordoir van de NMBS heeft op dinsdag 14 maart 2017 de plannen bekendgemaakt en de gelden van de NMBS toegewezen voor de komende jaren. Voor Limburg en Hasselt vielen er zoals altijd pineuts te rapen. Geen snelle verbinding tussen Hasselt en Antwerpen als alternatief voor de files op de E313, geen nieuw stationsgebouw en extra parking voor 200 wagens in Hasselt. Triestig om te zien hoe Limburg weer misdeeld wordt als het gaat om toewijzing van federale middelen voor openbaar vervoer, ondanks we federaal defensieminister en Hasselaar Steven Vandeput (N-VA) in de regering hebben en ondanks dat federaal parlementslid Raskin (ook N-VA) onze belangen kon verdedigen.

Het feit van het mislopen van federale middelen ligt vooral dat Limburg geen fatsoenlijke vertegenwoordiging heeft met macht in de beheerraad van onze nationale spoorwegmaatschappij. Zelfs CD&V-burgemeester Nadja Vananroyes vuistslag was een onhoorbaar tikje in Brussel. Nooit is er ook maar één Limburgse politieker in geslaagd om meer federale middelen voor projecten en beter openbaar vervoer naar onze provincie te halen. Dat kan enkel veranderen, wanneer een Limburgse politicus de post van federale mobiliteit opeist na de volgende verkiezingen. Kijk eens wat Bergen voor een nieuw station kreeg, toen socialist Di Rupo nog premier was en de mobiliteitsportefeuille in Waalse handen was.

Wel is er de laatste maanden voor gevochten voor tenminste de renovatie van het Hasselts stationsgebouw, nieuwe roltrappen, betere digitale borden en een verhoging van de perrons. Maar in hoeverre die werken gaan uitgevoerd worden, als de middelen ervoor klaarliggen, blijft de grote vraag. Inmiddels moeten Hasselt en Limburg maar blijven aanmodderen met het miserabel treinverkeer.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.