Lieve Pollet (CD&V Hasselt) doet opmerkelijk voorstel

Standaard

lieve-pollet

Voor provincieraadslid Lieve Pollet (CD&V Hasselt) is het duidelijk. Op het artikel over plannen om het Leopoldsplein te dwarsen met een nieuwe weg voor het uitgaand verkeer na herinrichting van de Grote Markt, pleit zij om de centrumpendel af te schaffen en de Boulevardpendel meer in te zetten om bezoekers of shoppers vanuit het station op de Groene Boulevard af te zetten en een elektrische bus in te leggen tussen het station en het centrum voor mensen moeilijk te been. 

Ons voorstel gaat nog verder. Vermijd het rondjes rijden in de stadskern ook na de heraanleg van de Grote Markt door het voetgangersgebied gevoelig uit te breiden. Ridderstraat, Kapelstraat, Havermarkt, Aldestraat en Lombaardstraat komen zeker al in aanmerking. Enkel bewoners met wagen en leveranciers horen er thuis buiten de uren dat de verzinkbare paaltjes omhoogstaan. Een parcours voor inkomend verkeer naar ondergrondse parkings TT-wijk en Molenpoort blijven open.

Voorzie parkeertoren op Boudewijnlaan of -parking ter compensatie van het verlies van parkings Vildersstraat voor nieuw sporthal en Kapermolen voor uitbreiding groen park. Sta parkeren daar toe aan een zeer gunstig tarief.

Het stadsbestuur haalt nog extra auto’s op Groene Boulevard na de ingebruikname van de ondergrondse parking CC Hasselt, ondanks er tegen die tijd al digitale parkeerverwijzingsborden staan op de Hasseltse invalswegen. Er zijn nog mensen die steeds heel dicht bij hun bestemming willen parkeren. Het toenemend fijnstof en andere emissies van fossiele brandstof van het verkeer worden almaar belangrijker voor onze volksgezondheid. Hasselt heeft nog geen beleid ontwikkeld over wat kan en niet kan in vergelijking tot Antwerpen, Gent en Brugge. Maak er toch eens werk van om onze gezellige stad wat meer fijnstof- en emissievrij te krijgen. Doe eens gewaagde voorstellen die aanvankelijk veel kritiek krijgen van de bevolking, die hun comfortzone moet verlaten, en op termijn voordelig zal zijn voor onze volksgezondheid. Ontwikkel hierrond duidelijke beleidsdoelstellingen op de termijnen met ingebouwde actiepunten. Communiceer goed! 

We willen allemaal als Hasselaar het beste doen voor onze stad. Laten we onze stad nog gezelliger maken met de komst van de Blauwe Boulevard en laten we allemaal samenwerken voor een veiliger, leefbaarder en gezonder stad. Dan spreken we zeker zowel meerderheid als oppositie aan in de gemeenteraad!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.