Spartacussneltramlijn Hasselt-Maastricht kan er sneller komen dan gedacht

Standaard

Sinds de goedkeuring van het addendum van de kaderovereenkomst tussen de Vlaamse en Nederlandse partijen voor de aanleg van de Spartacussneltramlijn eind 2016 werd gegeven, leek het erop dat enkel zes Bilzerse spoorwegoverwegen, waarvoor er nog geen oplossing is in het kader van overbrugging of ondertunneling van het tramtraject, nog roet in het eten kon gooien. Immers Bilzers burgemeester Frieda Brepoels (N-VA) leek een koele minnares van het project, terwijl partijgenoot Vlaams mobiliteitsminister Ben Weyts zich ten volle inzet voor de aanleg van de sneltramlijn tussen Hasselt en Maastricht.

Als antwoord op de stand van zaken betreffende die spoorwegoverwegen kreeg Marino Keulen (Open Vld) uit Lanaken van Ben Weyts, dat er al samenwerkingsovereenkomsten getekend zijn met Diepenbeek voor de overwegen in de Peper- en Waardestraat en dat o.a.  Infrabel, De Lijn en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) die overeenkomst ondertekenen voor de zes overwegen in Bilzen, inclusief die in de Sint-Lambertusstraat, die feitelijk geen direct gevolg voor de tramverbinding heft, maar waarvoor wel voor een ondertunneling wordt geopteerd.

Nu alleen nog zien wanneer dit akkoord tussen alle partijen komt en of Frieda Brepoels of één of meerdere die partijen toch nog gaat dwarsliggen. Eenmaal alles ondertekend, kunnen wellicht de werken snel starten, na een fatsoenlijke uitvoeringsplanning.

Advertenties

Een gedachte over “Spartacussneltramlijn Hasselt-Maastricht kan er sneller komen dan gedacht

  1. Helaas waren we een beetje voorbarig in onze opiniemaker over de komst van Spartacus gisteren. Infrabel houdt de boot af van de ondertekening voor de sluiting van telkens 7 spooroverwegen in Diepenbeek en Bilzen, net zoals het Agentschap Wegen en Verkeer. Hierdoor komt het Spartacusproject terug op losse schroeven te staan. Misschien kan het zelfs definitief worden begraven. En daar is dan zoveel zweet en tranen ingestoken na meer dan tien jaar om een tweede akkoord te bereiken. De voorstanders balen nu, omdat Infrabel weigert financieel over te komen, zelfs met een préfinanciering met Vlaams geld. Tegenstanders juichen. Op naar een nieuwe fase in het Spartacusproject of naar het einde?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.