Sportingvoorzitter Casters neemt best zelf ontslag om vrede en identiteit bij Spor te herstellen

Standaard

Sinds dat Bart Casters officieel voorzitter is van Sporting Hasselt gaat het almaar slechter met de voetbalploeg. Casters is een ondernemer in beton en werd indertijd binnengebracht in de beheerraad als sponsor door Werner Maurissen. Tot nu toe heeft hij weinig of geen financiële inbreng gedaan in de werking van de Spor. Integendeel. Heel wat facturen en onkostenvergoedingen raken maar niet betaald. Bovendien bemoeit hij zich buiten de afspraken met het sportieve beleid en stuurt Stijn Stijnen als hoofdtrainer na een schorsing van 8 maanden richting uitgang.

Stijnen heeft hem zelfs de volmacht gegeven na een oplaaiende ruzie om zijn daad in de beheerraad door te voeren, want Stijn en Jempie Stijnen zitten nog steeds in de beheerraad. Casters’ reden om in te grijpen was dat een geschorste hoofdtrainer in de tribune niet goed werkt, ondanks Stijnens twee promoties en de recente zege tegen Dender. Daardoor nemen ook hulptrainers Steven Stijnen en Bjorn Sengier ook ontslag, naast heel wat vrijwillige medewerkers en supporters die hen volgen richting uitgang. Zelfs moeder Stijnen is erg strijdvaardig en kan Casters wel met haar en huid opeten, nadat ze gedurende enkele jaren haar activiteiten in haar frituur speciaal achter zich te laten om zich volledig gratis in te zetten voor wat de catering betreft op Sporting.

De sfeer in het voetbalstadion is helemaal verziekt en Sporting heeft al lange tijd zijn identiteit als stadsvoetbalploeg verloren, dankzij de verkeerde beleidsdaden van de voorzitter. Stijn Stijnen legde op dinsdag 21 februari 2017 alles tot in de puntjes uit op een persconferentie. Sporting Hasselt is nog steeds in strijd voor een plaats buiten de laatste vier die hen behoud in eerste amateurafdeling kan verzekeren. En ze waren goed bezig na de zege thuis tegen Dender met goed voetbal. En dan komt dat ontslag van de hoofdtrainer er nog als mokerslag bovenop.

Almaar minder supporters kiezen niet meer voor een ticket om een match van Sporting bij te wonen. En nu dat Stijn en Steven – ook hoofd van de jeugdwerking – en Bjorn opstappen, verliest Sporting Hasselt zijn binding met de stad. Alleen Casters blijft over met zijn grootse projecten met de verplaatsing van de Japanse Tuin naar het CC Hasselt voor de bouw van een groot stadion en sporthal of de sloop van Alverberg en het huidig stadion voor een nieuw stadion met sporthal, allemaal op kosten van de stad. Hij mag dan beton storten en hoog factureren, gelijk vroeger nog eens is gebeurd bij de Spor met hem. Beste mensen, het is beter dat Bart Casters opstapt als voorzitter bij Sporting Hasselt. Geld brengt hij toch niet in als investeerder en sponsor. Wat ben je met zo iemand, die zich niet houdt aan de afspraken? Dan kunnen de vrede, ambiance, supporters en medewerkers terugkeren naar Sporting Hasselt, al is het moeilijk om financieel rond te komen. Vroeger werd ook lokaal sponsorgeld opgehaald door mama Stijnen. Sporting Hasselt had een Hasseltse identiteit en die willen we als Hasselaar behouden. Dus Bartje, denk goed na en houd de eer aan jezelf!

Advertenties

2 gedachtes over “Sportingvoorzitter Casters neemt best zelf ontslag om vrede en identiteit bij Spor te herstellen

  1. JP Hermans

    Men had gedacht met Bart Casters een sponsor binnen te halen om blindelings alle gaten te vullen. Sinds hij inspraak vroeg was er permanent heibel. Hopelijk komt er rust en kan het sportieve primeren. Sporting verdient beter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s