Nu kan Hilde Claes zeker verdere politieke carrière vergeten wegens fraude

Standaard

Hilde Claes heeft in september 2016 een stap opzijgezet als socialistisch burgemeester, doordat onder andere de onwerkbare samenwerking met haar binnen het schepencollege door Rob Beenders en Valerie aan de kaak werd gesteld. De onrechtmatige toewijzing van een contract van 6.790 aan communicatiebureau Impuls maakte positie als burgemeester onhoudbaar. Ze moest ontslag nemen. Coalitiepartner CD&V greep de macht binnen het schepencollege door het burgemeesterschap op te eisen en te krijgen. Vader Claes raadde zijn dochter toen nog aan om meer zorg te besteden aan haar gezondheid. Zelf trok ze zich terug uit de stadspolitiek, maar of ze er ooit nog in zou komen, is koffiedik kijken binnen de partij.

Door het bericht het recent in HBVL dat Audit Vlaanderen absolute en onweerlegbare belangenvermenging  tegen gewezen burgemeester Hilde Claes en haar kabinetschef en deels het communicatiehoofd voor de toewijzing van een stadscontract van 6.790 euro aan communicatiebureau Impuls in februari 2016 zal ze wellicht haar politieke dromen definitief mogen opbergen, hoe erg ook. Het dossier is overgemaakt aan de cel corruptie van de federale politie voor verder onderzoek. Zij zullen al dan niet de zaak overgeven aan het Parket, die vervolging kan instellen.

Niettegenstaande Hilde Claes onverkozen in de gemeenteraad, maar als depute bij het provinciebestuur Herman Reynders opvolgde in 2009 als burgemeester van Hasselt, kreeg ze eerst de wind in de zeilen door haar moedig en kordaat optreden tijdens de Pukkelpopramp. Maar de gedachte dat ze de dochter is van Willy Claes, die nooit burgemeester ondanks zijn nationale populariteit werd, en ze daarvoor naarvoor is geschoven als burgemeester, is de eerste jaren niet goed bij heel wat Hasselaren in geode aarde gevallen. Zeker het losbarsten van de Hazodi-affaire deed er nog een schepje bovenop. Nochtans werden beklaagden in dit dossier vrijgesproken en werden klokkenluiders in het ongelijk gesteld. Echter deze zaak van belangenvermenging heeft Hilde helaas genekt.

Intussen zijn de Hasseltse socialisten volop beloftevol aan het werken om deze dreun te boven te komen.

Advertenties

2 gedachtes over “Nu kan Hilde Claes zeker verdere politieke carrière vergeten wegens fraude

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s