Bart Casters: blijf aub bij je leest!

Standaard

Bart Casters is nu officieel voorzitter van Sporting Hasselt, naast een postje in de Algemenevergadering van KRC Genk, waar hij ook de spelersbroeken sponsort. Ook is hij ondernemer van Casters Beton. Hij droomt van een sterk Sporting, dat kan meespelen met andere Limburgse topploegen zoals Genk en Sint-Truiden in de hogere voetbalregionen, in een gloednieuwe accommodatie.

In 2016 kwam hij al eens in het nieuws met zijn voorstel om de Alverbergsporthal en Stedelijke Sportstadion te slopen voor de bouw van een gloednieuw stadion met deels gemeenschappelijke ruimte met een eveneens splinternieuwe sporthal, gefinancierd door het Hasseltse stadsbestuur en door belastinggeld. Een nieuwe voetbaltempel op de hoek van de Boudewijnlaan en Gouverneur Verwilghensingel met de verhuis van de Japanse tuin naar net voor het CC Hasselt, was een ander voorstel van hem. Het stadsbestuur moet dan het overgrote deel van de investering betalen, terwijl Sportingspelers van eerste ploeg en jeugd en Casters zelf kunnen genieten van de lusten.

Die voorstellen zijn echter wijselijk weggewimpeld door het Hasselts schepencollege, dat andere prioriteiten legt. Ten andere het zou ook niet eerlijk zijn om Sporting extra te bevoordelen ten aanzien van andere Hasseltse voetbal- en sportclubs.

Casters kan echter zijn dromen niet zomaar opbergen en daarom komt hij met een nieuw voorstel op de proppen, dat in feite neerkomt op hetzelfde principe van overheidsfinanciering. Hij wil nu een nieuw stadion bouwen in Diepenbeek of Hasselt voor één Limburgse topclub of voor verschillende Limburgse topclubs of voor een nieuw Sportingstadion.

Een fusie tussen bvb. Genk, STVV en Sporting zien we niet zitten, dus een nieuw stadion voor één Limburgse topclub is een utopie. Supporters behouden hun identiteit in hun eigen stad of gemeente en plaats, dus een stadion voor verschillende topclubs, kan hij ook op zijn buik schrijven.  Voor een nieuw Sportingstadion is er in Hasselt nog nauwelijks een geschikte grond te vinden, aangezien alles al goed is volgebouwd. In Diepenbeek kan hij misschien nog iets vinden, alhoewel Sporting is en blijft van Hasselt en niet van Diepenbeek is. En de lokale overheid moet dat allemaal financieren, terwijl Casters de beton mag leveren en torenhoge facturen mag aanrekenen.

Het zou veel beter zijn dat Sporting eerst en vooral eens laat zien wat ze waard zijn in de hoogste amateurafdeling. Bovendien moet Casters meer uit de kast halen om zijn ploeg beter te managen en met meer supporters de gezelligheid, de nodige sfeer en later totaalbeleving van weleer terug te halen naar Sporting. Dat kan alleen maar met goed voetbalspel, de nodige zeges en prima rangschikking met mogelijkheid op promovering, een goede samenhang tussen bestuur, spelers en supporters, het opstellen van lokale spelers uit de jeugdafdelingen, een matige prijs voor een toegangsticket, het niet wegjagen van trouwe medewerkers…. Zo komt de supporter weer naar het Sportingstadion en kan je een start maken voor een nieuwe Limburgse topclub, eventueel later met een nieuw knusse accommodatie op dezelfde plaats gelijk het stadion in Westerlo, meneer Casters. Daarom is het beter voor iedereen, dat je bij jouw leest blijft!

Advertenties

Een gedachte over “Bart Casters: blijf aub bij je leest!

  1. Marc

    het weg jagen van trouwe medewerkers ?? ik weet niet waar jullie informatie van komt maar dit klopt niet…gelieve eerst te veriefieren alvorens zomaar dingen neer te pennen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s