Goede keten gevraagd aan Hasseltse Kempische Poort

Standaard

Het vorig artikel over de leegstand in een gedeelte van de Hasseltse Demerstraat wegens te weinig passage van shoppers en te hoge huurprijzen is goed gelezen en onthaald bij de Focuslezers. Zowel een pak instapklare en sommige te renoveren gebouwen als nieuwbouw staat er leeg. In vergelijking met de Diesterstraat kan dat deel van de Demerstraat niet genieten van heen- en weerwandelend volk van en naar parking op de Kempische Steenweg, want daar is geen, terwijl de Astridparking wel zorgt voor toevloed van winkelende mensen. De bushalte aan de Kempische Poort is ook afgeschaft en de parking van de Slachthuiskaai is verder van het centrum verschoven parking aan de Gelatinefabriek, ondanks de parkeerplaatsen aan de Mouttoren snel zijn ingevuld.

Om opnieuw een passage in dat deel van de Demerstraat op gang te trekken, is het nog niet zo’n slecht idee om een uniek in Limburg gevestigde keten aan te trekken aan de Kempische Poort ter hoogte van de gerenoveerde hoekwinkel van de Witte Nonnen- en Demerstraat en/of aan de overzijde. We denken bvb. als een keten zoals Flying Tiger of een speelgoedwinkel, een keten die de massa doet bewegen tussen de Molenpoort en de Kempische Poort. Want die ingang van de Primark in de Demerstraat heeft wel een averechts effect gehad op de stijging van de huurprijzen en minder passage. Zo worden de panden tussen de twee poorten weer aantrekkelijker om ze te vullen met horeca en  handel, mits de verhuurders redelijk blijven in hun huurpijsstelling.

Het is zeker een taak voor de nieuwe centrummanager om nieuwe ketens in de ketenas te benaderen en naar Hasselt te halen. Misschien dan ook eens overleggen met de verhuurders om enorme huurprijsstijgingen te voorkomen?

Advertenties

Een gedachte over “Goede keten gevraagd aan Hasseltse Kempische Poort

  1. Arlette Henek

    Lutje
    Moet jij manager worden. Probleem wordt schrijverwijze opgelost. Ik begrijp niet dat op deze oplossing niet eerder iemand opgekomen is? Veel succes zou ik,zeggen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.