Nog steeds dezelfde relatie tussen voetbal en Hasselts stadsbestuur dan in 1938 of niet?

Standaard

In Het sportblad van nieuw Limburg van 29 maart 1938 schreef redacteur Jan Verhasselt over de relatie tussen het stadsvoetbal en het Hasseltse stadsbestuur in die tijd. Het gaat om de geldelijke steun aan de voetbalclubs, ondanks er al heel wat gebeurt op dat vlak, in contrast tot de grote financiële middelen die er gaan naar megaprojecten. In de tekst zijn dat wel buitenprovinciale projecten zonder maatschappelijk belang, terwijl sport en voetbal nog steeds een grote aantrekkingskracht heeft tot de jongeren, ondanks die jeugd wel degelijk wordt gesteund in het laatste voorstel van het stadsbestuur – gestuurd volgens akkoord uit het Voetbalplan – met nieuwe accommodatie op de Spor. Lees het maar eens na!

Wel, beste simpele, onze stadsgenoten en bijzonder de neringdoenenden zullen ons later er dankbaar voor zijn,want hoe beter onze ploegen presteren, hoe meer beweging er in de Hasseltsche straten zal zijn. Wij nemen maar een voorbeeld aan de andere provinciehoofdsteden. Alwaar soms menig onzer stadsgenoten een voetbalmatch gaan bijwonen en er dus hunne geldbeugels gaan uitschudden ten nadeele onzer Hasseltsche nering?

Maar ja,ik spreek daar weer eens van andere  hoofdsteden alwaar de plaatselijke stadsbesturen beseffen dat de voetbal een overheerschende rol speelt op alle sporten en dat  de jeugd er zelfs gansch door beheerscht wordt.

Spijtig dat wij op sportgebied het Hasseltsche stadsbestuur al te goed kennen en overtuigd zijn dat het verantwoordelijk moet worden gesteld voor de weinige aantrekkingskracht vanwege de buitenlieden voor hunne provinciehoofdstad. Duizenden worden soms toegestaan aan maatschappijen (zelfs van buiten de provincie) die maar een eenzijdige strekking nastreven en dus niet van algemeen belang zijn, terwijl de voetbalmaatschappijen eenvoudig genegeerd worden.

We zullen beste ‘ne simpele’ die heren eens aan hun frak beginnen te trekken en desnoods
Hunne verwaarlozing publiek aan de kaak stellen,want anders zal dat gedoe nog lang blijven duren, ten nadeele en ten spijte van de stadsnering.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.