Open Vld Hasselt mag ook aan herrijzen denken

Standaard

Met gekochte ruimte voor een advertentie in HBVL voor de publicatie van vier ideeën uit Haspiratie, het congres van Open Vld Hasselt dat de partij terug op de rails moet zetten, wil de partij aan een papieren krantenlezend publiek zijn ideeën aangaande stadsontwikkeling overbrengen. Echter is ons opgevallen dat de liberalen teruggrabbelen naar gratis busvervoer op de Singel, iets wat we dachten dat haaks staat tegenover de beslissing van Haspiratie en tegen vroegere uitspraken aangaand betalend busvervoer. Het lijkt erop dat bij de liberalen wordt teruggegrepen naar oude politieke cultuur, waarbij enkelingen de partijlijn bepalen zonder samenspraak met de hele Hasseltse liberale familie. De manier van de boodschap te brengen getuigt van een luiheid in de communicatie. Op FB stonden gewoon de vier punten opgesomd met de vraag om ze te liken en te delen. Is misschien de verkiezingskoorts met nog zeker anderhalf jaar te gaan al uitgebroken? Open Vld ondermijnt met deze stellingname zijn geloofwaardigheid. Het wordt hoog tijd dat alle koppen worden samengestoken en constructief en eensgezind gebouwd wordt aan visie en strategie met duidelijke communicatie in aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen.

Advertenties

2 gedachtes over “Open Vld Hasselt mag ook aan herrijzen denken

 1. Laurence Libert

  De standpunten die in de advertentie staan, zijn de conclusies van het congres Haspiratie dat Open Vld Hasselt enkele maanden geleden hield en waarvoor alle Hasselaren uitgenodigd werden. Deze tekst is gestemd geweest door het congres en dus per definitie gedragen.

  Het standpunt over gratis bussen handelt over de pendelbussen tussen de parkings aan de rand van de stad die ook na sluitingsuur van de winkels zouden moeten blijven rijden. En inderdaad deze pendelbussen mogen gratis zijn omdat we volk naar Hasselt wil blijven trekken. Waar we geen voorstander van zijn, was het volledige gratis beleid, waarbij elke bus gratis reed. Deze politiek kostte handen vol geld aan de belastingbetaler en heeft geen positieve resultaten kunnen neerleggen om de toenemende verkeersdrukte tegen te gaan. Beleid is keuzes maken. Onze keuze is om Hasselt aantrekkelijk te houden als handelsstad. De stad slibt dicht en de bereikbaarheid is een van de belangrijkste uitdagingen die de politiek moet oplossen. De bereikbaarheid van Hasselt was een grote troef voor winkels en ondernemers om zich te vestigen, deze troef geraken we langzaam maar zeker kwijt. En wat dan? Dit weekend trouwens, voor iedereen die Hasselt met de wagen bezochte, heeft dit mogen ondervinden.

  Via Facebook en de site hebben we opgeroepen om te reageren op de conclusies van ons congres om de standpunten te verfijnen. Ik denk dat de tekst van de advertentie een duidelijke oproep was om te reageren.

  Open VLD Hasselt is een van de oppositiepartijen in de gemeenteraad en dus gerechtigd om na te denken over de toekomst van onze stad en wij willen dit graag met inspraak van de inwoners.

  Vriendelijke groet,
  Laurence Libert
  Fractieleider Open Vld Hasselt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.