Laat handelaars van Hasseltse deelgemeenten verspreide kerststanden in de binnenstad bemannen

Standaard

Om de echte kerstsfeer in de Hasseltse binnenstad tussen 7 en 31 december 2016 te brengen stellen we een kerstmarkt met blokhutten verspreid over het hele centrum voor.

Deze standjes kunnen bemand worden door onder andere handelaars van de Hasseltse deelgemeenten die er hun producten kunnen voorstellen. Zo betrek je weer de inwoners van de deelgemeenten in de kerstsfeer in de Hasseltse binnenstad, want die mijden om heel wat redenen (parkeren, mobiliteit…) de commerciële stadskern. Standplaatsen moeten zeer democratisch blijven in prijs, van bijna niets juist na Sinterklaas tot wat duurder tegen het einde van het jaar. Ook Hasseltse handelaars kunnen bij speciale gelegenheden onder dezelfde voorwaarden zich verplaatsen met hun producten naar de deelgemeenten. Van lokale handelaars zal er zeker protest komen, maar met de nodige overtuiging kan het een win-win-situatie worden, met een duidelijke en open communicatie.

Dat kan een taak zijn voor de nieuwe centrummanager, die niet alleen manager is van het centrum en Quartier Bleu, maar van de hele centrumstad Hasselt inclusief de commerciële bedrijvigheid en beleving in de deelgemeenten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.