Breid kerstbeleving ook ’s avonds uit naar Hasseltse binnenstad

Standaard

Winterland Hasselt met het ijsbeeldenfestival Ice Magic is een overrompelend succes. Politie moet zelfs ingrijpen om de mensenstroom te stoppen aan de ingangen uit veiligheidsoverwegingen. Er is een duidelijke interactie van bezoekers tussen Winterland en de binnenstad, maar dan enkel bij daglicht. Eenmaal in de avonduren en de winkels zijn gesloten loopt het centrum leeg, buiten enkele goedgevulde restaurants. Er is dan ook een grote toeloop in het Grand Café en aanpalende attracties op Winterland.

Om deze situatie een andere wending te geven is het zeker opportuun om de oppervlakte kerstbeleving in Hasselt ook ’s avonds tot een bepaald uur uit te breiden naar de binnenstad en zijn uithoeken. Zo kunnen bezoekers meer slenteren en consumeren over een grote oppervlakte en verkleint de kans op overbevolking van Winterland op bepaalde ogenblikken. 

Uiteraard is dat een grote uitdaging voor de politiek en politie. Er moet meer samenwerking met visie en actiemogelijkheden worden gezocht met handelaars, horeca, ketens, verenigingen, straatcomités en stadsbewoners met een duidelijke communicatie.

Waarom mag het centrum van Hasselt geen eigen kerstmarkt met eigen identiteit 0verspreid over de hele binnenstad en uithoeken beschikken? Is het een kwestie van geld, organisatie, veiligheid of toelating van Winterland? Keulen telt zelfs zes grote gezellige kerstmarkten en die zijn veel groter dan Winterland. Het Hasselts stadscentrum verdient beter en heeft de opportuniteit om haar troeven – zoals gezelligheid – uit te spelen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s