Limburgse politici moeten ijveren voor post van Federaal Minister van Mobiliteit na de volgende verkiezingen

Standaard

Limburgse politici van alle politieke partijen moeten na de volgende federale verkiezingen aan de onderhandelingstafel al vanaf de verkennende gesprekken voor de vorming van een regering een prioriteit van maken om de portefeuille van Federaal Minister van Mobiliteit te bemachtigen. Enkel op die manier kunnen we de achterstand op gebied van openbaar spoorverkeer met investeringen bijbenen ten opzichte van de rest van het land. De laatste jaren is die post steeds naar Wallonië gegaan met de zichtbare gevolgen, zoals nieuwe stations in Luik en Bergen. Die prioriteit moet evenwaardig zijn met die van het openbaar busvervoer van de Vlaamse regering, kwestie de omsluiting van de Noord-Zuidverbinding.

Nu verschijnen er maar mediaberichten van deskundigen en politici die allerhande oplossingen naar voor schuiven, maar die opgaan in de lucht en niets mee gebeurt. Reacties van verontwaardigde Limburgse openbaar vervoergebruikers, automobilisten en vrachtverkeer zijn er dagelijks in massa. Zinloos fileleed en erbarmelijke openbare treinverbindingen in Limburg missen hun klaagdoel niet.

Het wordt hoog tijd dat de Limburgse politici over de partijgrenzen heen de handschoen opnemen voor het Limburgse spoor en verkeer. Helaas worden ze door andere prioritaire belangen van de partijen op nationaal gebied afgeremd. Hoge woorden bij de vorige verkiezingen worden niet waargemaakt!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.