Meuris en Del Re over anders wonen in Hasselt op 13 december 2016

Standaard

Stijn Meuris en Valerie Del Re gaan in dialoog met het publiek op dinsdag 13 december 2016 tussen 19 en 22u in de espressobar Shanti Beans in de Hasseltse Dorpsstraat over anders wonen in Hasselt. Opzet is om op het einde van de avond een praktisch idee uit de brainstorm te halen om de aantrekkelijkheid van Hasselt in een andere vorm te versterken in het kader van de socialistische slogan #JijMaaktHasselt. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar valeriedelre@protonmail.com. Iedere deelnemer krijgt 1 drankje aangeboden. Het aantal deelnemers is beperkt tot maximum 20 personen.

Wereldwijd gaan steeds meer mensen in steden wonen. Hasselt is hier geen uitzondering op! Onze stad is de voorbije jaren blijven groeien en dit zal ook in de toekomst het geval zijn. We dienen met z’n allen kleiner en meer in de woonkernen te gaan wonen, zeker nu met de ‘betonstop’ is beslist dat er vanaf 2040 geen open ruimte meer mag verdwijnen. Hierdoor wordt kwaliteitsvol stedelijk groen belangrijker dan ooit. Meer nog: het wordt één van de bepalende factoren in de aantrekkelijkheid van de stad. Groen in de stad zorgt immers voor rust en ontspanning, ontmoeting, sport- en speelmogelijkheden.

Omwille van dit belang willen Valerie Del Re en Stijn Meuris hier samen met jullie over nadenken. Ter inspiratie voor toekomstig beleid, maar ook met de bedoeling om op het einde van de avond één idee te kiezen dat door een aantal deelnemers in de praktijk zal worden omgezet.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.