Eerdekens zendt controversiële boodschap uit met eenmansacties

Standaard

Het gaat van kwaad naar erger met afvalkunstenaar Toon Eerdekens. Na zijn twee valse mails aan  pers en beleidsverantwoordelijken inzake toevoeging van het item van duurzaam carnaval op de agenda van de afgelopen Trefdag voor Limburgse Klimaatgemeenten volgde een parketklacht van milieudeputé Vandenhove. Die sterkte Eerdekens in zijn idee dat hij het thema misschien kon doordrijven naar de druk van nationale pers, maar helaas verder dan HBVL, Radio2 en TVL raakte hij niet. Maar van de andere kant heeft hij wel zich aan zijn belofte gehouden om een kruiwagen op vrijdag 2 december 2016 te kieperen uit protest dat niet naar hem geluisterd wordt. Hij stopt dan ook met actievoering voor duurzaam carnaval, naar zijn zeggen, terwijl de strijd voor media-aandacht toch onverwoed doorgaat. Eerdekens moet eens leren diplomatisch en doordacht te werk te gaan in plaats van impulsief. Voor hem is de problematiek van het zwerfvuil en plastic in zeeën toe aan rappe oplossingen en dat geeft hem dan ook een koppig gevoel in zijn uitvoering, gesteund door honderden FB’ers die niets anders doen dan hem gelijkgeven en aanmoedigen in zijn eenmansacties, maar waar je voor de rest niet veel moet van verwachten, met hier en daar een uitzondering. Na zes jaar actievoeren is hij er nog niet ingeslaagd om een maatschappelijke beweging op poten te zetten om de zwerfvuil- en plastiekproblematiek samen met andere maatschappelijke en natuurbewegingen aan te kaarten met een gezamenlijke druk bij de overheidsinstanties. Dan pas kan je gaan voor verandering in het waanzinnig wegwerpgedrag van de burger en niet met acties om toch maar eenmalige persbelangstelling te krijgen en om in de kijker te lopen. Gewoon gematigder gedrag, voldoende tijd nemen en laten in actie-uitvoering, samenwerken en overleg met andere instanties kan hem toelaten om enige kans van slagen te geven. Maar niet gelijk hij nu bezig is! Ik wil niet meer gebruikt worden en voor de zot gezet worden met die valse mails. Nog veel succes Toon!

Advertenties

5 gedachtes over “Eerdekens zendt controversiële boodschap uit met eenmansacties

  1. Dominique

    Wat een klote artikel. Hij zet zich tenminste al zolang in ervoor. En waarom? Om voor de zoveelste keer belachelijk gemaakt te worden door journalisten als deze? Grote mond en weinig inhoud noem ik dit. Schrijf zo’n artikelen maar eens over de politici die er helemaal niks aan veranderen.

  2. Nina

    Ik ben fan van Toon ,hij is de enige die dit probleem naar voren schuift ,fe enige die het aan het licht brengt ,milieuschepenen hun naam niet waardig doen niets,plastic is een van de grootste milieurampen van deze tijd !

  3. Karin Stulens

    De burger krijgt de schuld van het afvalprobleem, ferm stellingname. Verplicht de supermarkten om hun rommel terug te nemen. Waarom kan hier niet wat in de ons omringende landen wel kan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.