Casters wil maximum van Hasselts stadsbestuur, maar krijgt zijn wil niet

Standaard

Bart Casters, bouwondernemer en ad-interim voorzitter van Sporting Hasselt, heeft via een interview op TVL op donderdag 17 november 2016 zijn ongenoegen laten blijken over het voorstel van het Hasselts stadsbestuur omtrent het stadsvoorstel om de gronden van Runkst VV te verkopen om via een 50/50-regeling (helft naar stadskas) voor meer dan 1 miljoen euro te investeren in accommodatie voor de Sporjeugdwerking, zonder investeringen voor een nieuw stadion plus sporthal. Casters had grote plannen om een megasportcomplex met gezamenlijke kleedkamers voor zaal- en voetbalsport plus een nieuw stadion te bouwen. Hij stelde zelfs voor om de Japanse tuin aan de Gouverneur Verwilghensingel te verhuizen naar het CC Hasselt om plaats te maken voor een groots complex. Maar gelukkig werden alle voorstellen afgeschoten door het stadsbestuur, ondanks hij contacten heeft met de topzaalsporten in de Alverberg, waar hij ook een voorstel had, maar jammer genoeg weer afgeschoten door het stadsbestuur.

Terwijl de sfeer bij de Spor met de dag verslechtert met tegenvallende catering, bier in plastieken bekertjes, vrijwilligers die afhaken…, wil Bart Casters kost wat kost zijn wil doordrukken en het stadsbestuur zot maken met zijn voorstellen. Hij beweert dat alles draait rond professionele sportbeoefening, zowel indoor als outdoor, met prima accommodatie en ondersteuning en wil desnoods zelf bijspringen in de financiering. Zelfs die 50/50-verhouding uit het Voetbalplan vindt hij maar niks. Hij wil de volle 100%.

Maar meneer Casters verdraait ook wat de waarheid. Nooit is er gevraagd voor een nieuw stadion, maar wel voor een nieuwe tribune. Het verschil in prijskaartje is wel enorm. Een tribune met kleedkamers, catering, toiletten en ontmoetingsruimte kost minder dan een volledig nieuw stadion. Dat hij bouwondernemer is, horen we goed in zijn woorden. In de tijd toen Schildermans nog voorzitter was, mocht Casters ook erg dure schilderwerken uitvoeren in het stadion. 

Dat hij dreigt om Sporting te verkopen maakt geen indruk op het stadsbestuur. Of hij die daad kan stellen als ad interim voorzitter, moet nog realiteit worden. Het Sporbestuur zit op hete kolen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s