Hasselts stadsbestuur wil 1,5 mio euro investeren in accommodatie voor uitbouw Sportingjeugd door verkoop plein Runkst VV

Standaard

In een vergadering tussen het Hasselts stadsbestuur en het Sportingbestuur op woensdag 16 november 2016 aangaande de investering in de verouderde toestand van het Sporstadion, heeft burgemeester Vananroye, die het dossier naar zich toe heeft getrokken, een voorstel op tafel gegooid uit het Voetbalplan. Het stadsbestuur wil de voetbalterreinen van Runkst VV – ook onderdeel van Sporwerking – aan een projectontwikkelaar verkopen om er tenminste 3 mio euro uit te halen. Volgens het Voetbalplan – waar het stadsbestuur al een hele tijd mee bezig is en waarbij herlocalisaties, fusies en samenwerkingen tussen verschillende Hasseltse voetbalploegen zijn beklonken om de clubs terug financieel leefbaar te maken – moet de opbrengst in twee worden gedeeld voor verdeling: 50% voor de stadskas en 50% voor de voetbalclubs. 1,5 mio euro wordt dan besteed aan accommodatie voor de uitbouw van de jeugdwerking bij de Spor en niets in een nieuwe tribune voor de eerste ploeg. Hetgeen het Sporbestuur wou, krijgen ze feitelijk niet verwezenlijkt, waardoor ze moeten blijven verdermodderen met de verouderde accommodatie op stadsgrond. Een verkoop van het stamnummer aan de buitenlandse investeerder blijft mogelijk, maar een vertrek uit Hasselt door een fusie met een andere ploeg met betere accommodatie lijkt ook niet een prima idee, aangezien het stadsbestuur investeert in de jeugd van de Spor. Het bestuur staat tegen een muur.

De jeugd van Sporting op de velden van Runkst VV zouden bij de verkoop deze plaats moeten verlaten en onderdak vinden op andere plaatsen, aangezien de pleinen van de Spor niet genoeg zijn voor de opvang van enkele honderden enthousiaste voetballertjes. Waar gaan die heen? Nog meer samenwerking en/of fusies met andere Hasseltse ploegen?

En als de terreinen van Runkst VV toch worden verkocht aan een projectontwikkelaar, die uiteraard staat te springen, dan krijgt het in het GRUP ingekleurd sport- en recreatiegebied een herbestemming om te wonen, waardoor weer schaars openbaar domein en ruimte worden omgevormd in huizen en appartementen. En vol is vol. Daar zit Hasselt bijna aan, wanneer alle toegekende kavels worden volgebouwd. Een stijgende curve in de bevolkingsevolutie met een afname door een verhoogde mortaliteit en met een toename van de migratie en jonge gezinnen met kinderen zorgen op lange termijn voor opnieuw een tekort aan betaalbare woningen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s