Beste Stijn, laat privé-investeerders maar aanrukken

Standaard

Stijn Stijnen klaagt over de slechte staat van stadionaccommodatie, waarin Sporting Hasselt moet spelen en toeschouwers moeten supporteren. Het stadion is eigendom van het Hasselts stadsbestuur, die al een hele tijd geleden broodnodige renovatiewerken deels op hun rekening lieten uitvoeren aan de veiligheid en toegankelijkheid van het complex. Dat was ook broodnodig voor verder voetbal in hogere reeks. Helaas moeten we nu constateren dat het stadsbestuur niet over de brug wil komen met vers geld voor een nieuw stadion. “Het lijkt alsof het stadsbestuur ons boycot”, zijn zijn woorden.

Volgens Stijn Stijnen staan privé-investeerders te dringen om hun geld te stoppen in de club en zijn werking. En dat wil zeggen dat het stadsbestuur ook zijn duit in het zakje moet doen voor nieuwe infrastructuur en dat gebeurt niet. Met geld van privé-investeerders kan hij ook Sporting wegtrekken uit Hasselt en fusioneren met een andere niet-Hasseltse club met meer mogelijkheden en wil om een fatsoenlijk stadion te bouwen en daar te spelen onder een andere naam, maar onder het bondsnummer van de Spor. Dan heeft misschien het stadsbestuur de handen vrij om via een herbestemmingswijze het sportterrein te verkopen aan een projectontwikkelaar om er appartementen te laten bouwen.

Inmiddels moet volop gewerkt worden bij de Sporting om nog eens een match te winnen en om de sfeer wat op te krikken. Veel supporters hebben ze niet met het spel dat zij nu brengen. Harde werkers respectloos buitenwerken drukt ook de sfeer en beleving onder de supporters.

Dus mannen er is nog veel werk voor de boeg, zowel intern als extern!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.