Provinciaal gelijkekansenbeleid ten grave gedragen op 10 november 2016 in Hasselt

Standaard

De Limburgse Vrouwenraad zal het gelijkekansenbeleid in Limburg symbolisch ten grave dragen tijdens een persconferentie op het Kolonel Dusartplein in Hasselt op 10 november 2016, de vooravond van de Nationale Vrouwendag. Het is een protest tegen de afbouw van een actief, participatief en waardevol gelijkekansenbeleid en een oproep aan minister Homans om alsnog werk te maken van regionale antennes voor gelijke kansen met respect voor inspraak van de doelgroepen zelf. Het verleden bewijst immers dat het regionale niveau een heus laboratorium is geweest voor belangrijke structurele pijlers voor een gelijkekansenbeleid in Vlaanderen!

De Limburgse Vrouwenraad wil echter niet enkel protesteren maar ook naar oplossingen zoeken. Om proactief naar alternatieven te zoeken voor een gelijkekansenwerking in Limburg, organiseert vzw De Madam in samenwerking met de Limburgse Vrouwenraad een debat in het Regenbooghuis in de Hasseltse Meldertstraat over de uitdagingen en mogelijke organisatie van een hedendaags gelijkekansenbeleid op regionaal/lokaal vlak met Cathérina Ongenae, Evie Embrechts, Joke Quintens en Lea Vanschoenwinkel. De moderatie is in handen van Liliana Casagrande van het Belang van Limburg.

Om de avond af te sluiten met een vrolijke noot, is er een optreden van de Nederlandse cabaretière Marijke Boon. Deze veelzijdige en eigenzinnige theaterpersoonlijkheid vat de avond samen op haar eigen kritische en humoristische manier.

Programma 10 november 2016

  • 19u persactie op het Kolonel Dusartplein met koor en trommelaar
  • 20u debat in het Regenbooghuis (Meldertstraat)
  • 21u Marijke Boon
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.