Oppositie zal kruit niet sparen op Hasseltse gemeenteraad van 25 oktober 2016

Standaard

Door tegenvallende parkeerinkomsten ( inactieve parkeermeters) voor 1,3 mio euro, 5 mio euro minder bij de verkoop van de Hawaiiparking en het schrappen van 24 mio euro aan investeringen tot 2019 wil het Hasselts schepencollege zijn begroting van december 2016 voor 2017 in evenwicht brengen. Het thema van budgetwijziging komt ter sprake op de gemeenteraad van 25 oktober 2016 en het belooft weer vuurwerk te worden tussen de oppositie en financiënschepen Valerie Del Re. “De dienstverlening naar de bevolking wordt afgebouwd ten gunste voor de bouw van het nieuwe stadhuis”, aldus N-VA Hasselt.

Schrapping van investeringen direct ten dienste van de bevolking: 2,4 euro mio minder voor aanleg van kades en straten aan Blauwe Boulevard; 900.000 euro voor sanering van lozingen in het Albertkanaal in Kuringen-Noord en 950.000 euro voor rioleringswerken in Godsheide-Noord, 760.000 euro voor heraanleg van de Stokerijstraat voor Spartacus, 300.000 euro voor de kasseiverharding van de Raamstraat, 4,5 mio euro voor de fietsbrug over het kanaal in Godsheide-Noord (budget samenhangend met woonuitbreiding en na 2020 ten laste van provincie), 293.000 euro voor renovatie van sporthallen & 430.000 euro voor aankoop tweede biebbus.

Schrapping van investering indirect ten dienste van de bevolking: 350.000 euro voor renovatie van loodglasramen in het stadhuis.

“Uitstel betekent echter geen afstel”, zegt Valerie Del Re. “Investeringen kunnen later nog worden ingepland, wanneer het budget het toelaat”. De stadskas zit duidelijk op zijn tandvlees, door te grote uitgaven, die het budget doet ontsporen. Megabouwprojecten kosten nu eenmaal veel geld, al zijn ze resultaatbindend. Hun belofte om geen belastingsverhogingen door te voeren blijven deze legislatuur gehandhaafd?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.