“Hasselt kermis in oktober”

Standaard

“Hasselt kermis in oktober? Je moet het bijna geloven als je de postjescarrousel ziet die het stadsbestuur de komende gemeenteraad gaat opzetten. En het is altijd prijs op de attractie van CD&V en sp.a! Het ‘nieuwe’ bestuur strooit immers lustig met cadeautjes. Jammer dat alleen hun eigen mensen mogen meespelen. Dat tijdens diezelfde gemeenteraad er tussen pot en pint een stevige besparingsoperatie wordt doorgevoerd op de kap van de Hasselaar, kan de pret niet drukken”, aldus Steven Vandeput (N-VA). 

Oppositieleider Steven Vandeput is keihard in zijn commentaar op het politieke schouwspel dat tijdens de gemeenteraad van oktober zal worden opgevoerd door het CD&V/sp.a-bestuur. “Zo ziet die nieuwe politieke cultuur die CD&V met veel bombarie aankondigde er dus uit. De eerste vijftien (15!) agendapunten handelen over geschuif en toekenningen van postjes.”

“Zo ver had het nochtans allemaal niet moeten komen. Dit was een uitgelezen kans voor dit stadsbestuur om aan te tonen dat het hen menens was met die nieuwe politieke wind. Men had het de laatste twee jaren van deze bestuursperiode gerust met een schepen minder kunnen doen. Dan hadden er enkel wat bevoegdheden moeten doorgeschoven worden naar schepenen die nu toch al niet overladen waren met verantwoordelijkheden. Maar meer nog: het zou een besparing van zo’n 200 000 euro geweest zijn zonder de Hasselaar te treffen. Dat zou pas een signaal geweest zijn. Deze meerderheid slaagt er echter in nog een post méér uit de delen dan voor de bestuurscrisis,” aldus Steven Vandeput. 

Verkeerde keuzes 

“Maar wat doet dit CD&V/sp.a-bestuur verder nog? Ergens middenin de gemeenteraad wordt er een ongeziene besparingsronde doorgevoerd. Vlaamse subsidies voor het zwembad waren niet nodig. Er was genoeg budget om een paleis voor het schepencollege te bouwen. Er kon een kantoor aan de Kanaalkom worden aangekocht… The Sky ‘was’ the limit. De rekening werd immers gewoon doorgeschoven naar de Hasselaar met per jaar meer dan 7 000 000 euro aan extra belastingen. Nu blijkt plots dat de rekening niet zal kloppen en er moet bespaard worden. En daarbij maakt dit bestuur absoluut de foute keuzes. In plaats van de prestigeprojecten on hold te zetten, wordt opnieuw bespaard in de diensten aan de burger. Iets waar we ze tijdens de gemeenteraad zeker mee zullen confronteren”, besluit Vandeput.  

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.