Hasseltse sociale media even onder loep genomen

Standaard

Door de opkomst van de sociale media door de jaren heen zijn er almaar initiatieven bijgekomen op die sociale media, zeker meer bepaald op Facebook. Focus op Hasselt bestond al vijf jaar, toen wijlen Bob Moors, Thierry Bosmans en Roland Brans de FB-groep Djie Zeit Van Hasselt… oprichtten in navolging van de Genker oorspronkelijke variant. Deze groep richtte zich hoofdzakelijk op Hasseltse nostalgie en werd ook doorspekt door hevige kritieken op aangebrachte items van plaatselijke actualiteit, die zelfs allerlei politieke uitspraken en uitspattingen opleverde, opdat de moderator moest ingrijpen op bepaalde momenten om te vermijden dat de discussie de spuigaten uitliep, ondanks er stond vermeld om de gemoedelijke sfeer niet te verprutsen door politieke stellingen. De moderator hield er dan ook streng toezicht op, dat leidde tot al dan niet bedenkelijke schrappingen van leden.

En enkele van die leden namen vervolgens het initiatief om een nieuwe FB-groep Alle Wegen Leiden Naar Hasselt op te richten, omdat ze vonden dat Djie Zeit Van Hasselt… te veel negatieve discussies toeliet. Zij wouden er ook een positief verhaal aan geven in hun nieuwe groep, hetgeen aanvankelijk vrij goed lukte. Maar weer door negatieve bijdragen van accounthouders verzoedelden het eerder vooropgestelde doel vlug. Tja verontwaardigde burgers moeten toch ergens hun verhaal kunnen neerschrijven.

Inmiddels deed Gama Putra zijn intrede op Djie Zeit Van Hasselt met positieve boodschappen en vele leuke reacties en likes. Hij ging er zelfs voor naar ex-burgemeester Hilde Claes om zijn boodschappen op sociale media te versterken. Dat was echter niet naar de goesting van wijlen Bob Moors, die hem om een of andere reden terechtwees op zijn FB-groep, waardoor Gama Putra zijn eigen sociale media met eigen positieve items met succes in de spotlight stelde onder de noemer I Love Hasselt.

En zo bestaan in Hasselt op dit ogenblik vier belangrijke bronnen van sociale media met heel wat volgers in hun segment: Djie Zeit Van Hasselt…, Alle Wegen Leiden Naar Hasselt, I Love Hasselt en Focus op Hasselt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.