Werelddag van verzet tegen armoede op 17 oktober 2016 in Hasselt

Standaard

Hasselt telt momenteel meer dan 11.000 mensen die leven van een inkomen minder dan 1085 euro per maand voor een alleenstaande en 2.279 euro per maand voor een gezin met twee kinderen. Dat is 1 op 7. Nog schrijnender is het kinderarmoedecijfer van 1 kind op 9 geborenen in Limburg, een cijfer dat in Hasselt ligt op 9,4% van de geboortes. Het Hasselts stadsbestuur en heel wat verenigingen ondersteunen werkingen voor de opvang van deze sociaal kwetsbare mensen.

Zo biedt de vzw De Brug in de feestzaal van het klooster aan de Paterkeskerk wekelijks een warme maaltijd met ontmoetingsmogelijkheden op een laagdrempelige manier aan, waar deze kwetsbaren elk op hun eigen wijze kunnen openbloeien in zelfvertrouwen, zonder ook maar opdringerige hulp te verlenen. De minderbedeelden moeten zelf de stap zetten naar De Brug, de vereniging waar de armen het woord nemen.

Op maandag 17 oktober 2016 wordt wereldwijd de Dag van verzet tegen armoede gevierd, ook in Hasselt. Het is de dag dat armen samenkomen om hun stem te laten horen. Op heel wat plaatsen kan je dan ook witte geknoopte lakens uit de vensters zien hangen om de armoede onder de publieke aandacht te brengen. Dan ondertekenen tientallen Hasseltse scholen van lagere school tot universiteit een engagementsverklaring om blijvend aandacht te besteden aan armoede en kwetsbaarheid. En iedereen is welkom om zijn stem te laten horen.

Ter afsluiting van de Werelddag van verzet tegen armoede wordt er aan het CC Hasselt verzameld om vanaf 20u een grote fakkeltocht georganiseerd door de stadskern naar het Dusartplein. Volwassenen krijgen elk een fakkel overhandigd, kinderen een ledlamp.

http://www.17oktoberlimburg.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s