Hasseltse oppositie vangt bot

Standaard

Op woensdag 14 september 2016 heeft Hilde Claes officieel ontslag gegeven en neemt al sinds de crisis eersteschepen Karolien Mondelaers tijdelijk het burgemeesterschap over, totdat Nadja Vananroye ook officieel wordt aangesteld als burgemeester.

Inmiddels is Kevin Schouterden opgeklommen van raadslid tot socialistisch schepen. Hij voelt zich als verzekeringsmakelaar en initiatiefnemer van onder andere repaircafé en het buurtrestaurant in Kuringen nu ook in het schepencollege in zijn sas. Ondanks zijn schepenambt zal hij steeds contact blijven houden met de gewone burger, niet alleen in Kuringen maar over Groot-Hasselt. Zijn wekelijkse dienstverlening in zaal Floreal in Kuringen op zaterdag blijft hij voortzetten.

De Hasseltse oppositie klaagt erover dat zij alle nieuws over het verloop van de politieke ontwikkelingen moesten vernemen via de pers. N-VA en Open Vld vroegen dan ook voor woensdag 14 september 2016 een extra gemeenteraad, omdat ze samen meer dan een derde van de raadsleden vertegenwoordigen. Maar deze vraag werd door gemeenteraadsvoorzitter Carlo Gysens verworpen met als motief dat de vragen zijn ingediend voor behandeling op de gemeenteraad van 27 september 2016. Een communicatieve N-VA zal klacht indienen bij de gouverneur. Alleszins zal het voor de oppositie zeer moeilijk zijn om de meerderheidscoalitie tijdens deze legislatuur te breken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.