Vlaams Belang Hasselt vraagt extra gemeenteraad na perikelen met burgemeester

Standaard

Vlaams Belang Hasselt stelt zich vragen na de recente politieke gebeurtenissen in de Limburgse hoofdstad.

Na de demarche van burgemeester Hilde Claes inzake de gemaakte reclame voor haar volksfeest op 11 september 2011 ligt de burgemeester opnieuw onder vuur voor de omstreden toekenning van een contract aan een communicatiebureau. 

Opvallend is dat niet enkel de verenigde Hasseltse oppositiepartijen vragen hebben, maar dat de Hasseltse burgemeester ook onder vuur ligt bij haar coalitiepartner CD&V, alsook binnen haar eigen partij. 

Het feit dat de onenigheid binnen het schepencollege en de interne verdeeldheid binnen sp.a Hasselt publiekelijk in de media (TVL + HBVL) wordt uitgevochten is uiterst betreurenswaardig. Van ‘goed bestuur’ kan dan ook geen sprake zijn. Interne ruzies die luidop in de media worden uitgevochten leggen het Hasseltse stadsbestuur lam. Nog tot aan de verkiezingen in oktober 2018 zal het wantrouwen voortdurend aanwezig zijn en staat men met getrokken messen tegenover elkaar. 

Frank Troosters: “Het is ongezien dat een burgemeester die al eerder in opspraak is gekomen nu publiekelijk een politieke strijd uitvecht met haar partijgenoot – schepen, en haar coalitiepartners”.

Het lijdt geen twijfel dat het al eerder gedeukte imago van Hasselt hierdoor opnieuw geschaad wordt.

In de plaats van een kibbelende coalitie hebben de Hasselaren recht op een sterke en eendrachtige bestuursploeg, die de belangen van de Hasselaar boven hun eigen persoonlijke politieke belang stelt. 

Het Vlaams Belang wil over deze materie volledige duidelijkheid en vraagt daarom een extra gemeenteraad. Indien blijkt dat de burgemeester geen duidelijkheid kan geven over de dossiers waarmee ze in opspraak kwam of indien blijkt dat Hilde Claes niet meer gesteund wordt door de voltallige meerderheid, moet ze de eer aan zichzelf houden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.