Bewoners van Hasseltse Casterwijk zitten in de put

Standaard

parking-ccha

Maandagavond 5 september 2016 organiseerde het studiebureau Traktebel van het milieueffectenrapport (MER) een inspraakvergadering in het CCHA voor een veertigtal geïnteresseerden zonder aanwezigheid van mobiliteitsschepen Habib El Ouakili en ruimtelijk ordeschepen Tom Vandeput.

Hierbij gaven zij uitleg over het MER-procedure met zijn 4 verschillende fases. Momenteel is de kennisgevingsfase voltooid en zijn ze toe aan de richtlijnenfase. Meer bepaald de periode waarin de MER dienst richtlijnen opmaakt ondermeer gebaseerd op de voorstudie van het studiebureau maar ook op de opmerkingen en adviezen die de burgers tot 14 september 2016 kunnen indienen.

Tijdens de vragenronde bleken de opmerkingen en bezorgdheden talrijk te zijn. Buurtbewoners van alle straten rondom het stadspark bleken bezorgd om de stijging van het grondwate,r omdat men wil besparen op continue bemaling of drainage, terwijl het grondwater jaarlijks op momenten heel hoog staat en voor vochtproblemen zorgt.

Men maakt zich echter nog grotere zorgen over de toename van de verkeersdruk in heel de Casterwijk en op de Groene Boulevard. Voor alle aanwezigen moet het autoverkeer binnen de Singel stagneren en mag het zeker niet meer toenemen door bijkomende parkeerplaatsen.

Naast een MER-studie kan een verplicht MOBER of een onderzoek naar de mobiliteitseffecten, dit duidelijk maken voor het stadsbestuur, want voor de buurtbewoners is het duidelijk dat er niet gezocht is naar alternatieven.

Tenslotte stellen de buurtbewoners het financiële plaatje in vraag. Men komt aan 350 extra parkeerplaatsen door het aanleggen van de ondergrondse parking en het verdwijnen van de lus voor het CCHA of aan 50.000 euro per extra parkeerplaats. Wordt deze grote bouwput in het vochtige stadspark ook nog een financiële put?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.