Opmerkingen over MER-studie voor aanleg ondergrondse parking aan CC Hasselt

Standaard

stadspark mer

Tussen 16 augustus 2016 en 14 september 2016 is het Milieu-effectenrapport of kortweg MER voor de aanleg van de ondergrondse parking aan het CC Hasselt ter inzage op de website en bij de stadsdiensten in de Hasseltse Dokter Willemsstraat. Studiebureau Tractebel voert de studie uit. Het gaat echter om de tweede van vier fases van de MER-studie, waarbij nog bezwaren kunnen worden ingediend tot 14 september 2016, met nog een openbare infosessie op maandag 5 september 2016 vanaf 19u in het CC Hasselt. Deze MER-studie werd opgelegd aan het stadsbestuur, omdat tussen 15 en 20u men 1000 of meer auto’s per 2 uur verwacht op de Kunstlaan volgens de verkeersstudie 2015 & voor de plannen om de ondergrondse parking te voorzien van een permanente bemaling of drainage. XL buurtcomité van de Rodenbachstraat, Casterstraat, Oude Luikerbaan en Plankeweidelaan nam de 150 pagina’s grote MER-studie onder de loep.

 De MER-studie die dit jaar wordt afgerond, zal waarschijnlijk ertoe leiden dat er op gewezen wordt dat deze ondergrondse parking een aantoonbaar effect heeft op het milieu, maar niet van die aard dat het de realisatie in de weg staat. Het project kan hierdoor wel aangepast moeten worden om de negatieve effecten te voorkomen of te milderen. In weinig MER-studies wordt de aanvraag voor de ondergrondse parking volledig negatief en onrealiseerbaar beoordeeld. 

Na beëindiging van de MER-studie zullen in 2017 nog aanvragen voor een stedebouwkundige vergunning voor ondergrondse parking & een milieuvergunning voor permanente drainage tijdens exploitatie parking en tijdelijke bemaling tijdens de aanlegwerken worden gedaan.

Na het indienen van de bouwaanvraag zullen in het beste geval de werken kunnen gerealiseerd worden in 2 volledige jaren (tot eind 2018) Hierbij gaat men er al vanuit dat men dit jaar nog 1 maand archeologische opgravingen kan doen.

Infosessie op 5 september 2016

 Concreet wordt iedereen uitgenodigd op maandag 5 september 2016 vanaf 19u in parketzaal 2 van het CCHA. Hier zal het studiebureau Tractebel presenteren wat zij opgemaakt hebben in deze bundel, waarin zij uitleggen hoe het effectenonderzoek zal gebeuren. Op deze avond en daarna tot 14 september 2016 kan iedereen nog schriftelijk opmerkingen doorgeven over hun aanpak. 

Dit is dus het enige moment dat er inspraak is bij de opmaak van een MER-studie. Dit is belangrijk want later bij de beoordeling van de stedebouwkundige vergunning gaan de besluiten uit het MER de doorslag kunnen geven bij eventuele opmerkingen.

Opmerkingen

Tegemoetkomen aan parkeerbehoefte van de functies in de omgeving van het project, terwijl er niet wordt gesproken over het stagneren of de afbouw van het autoverkeer in de stad, maar enkel verwijst naar studies die spreken van een algemene autotoename in de toekomst. Er wordt ook niet gesproken over de toekomst van het Jessaziekenhuis.

Advertenties

Een gedachte over “Opmerkingen over MER-studie voor aanleg ondergrondse parking aan CC Hasselt

 1. huybrechts noel

  Ben woensdag deze plannen gaan inkijken , ieder kan trouwens op de site hasselt.be dit dossier in kijken , dit onder P.009245 Kennisgeving…dit ter info
  OP pagina 58 staat de volledige Casterstraat zowel eerste gedeelte , Maastrichtersteenweg tot Kunstlaan als inkomend en gedeelte Caststersstraat tot oude Luikerbaan als uitgaand , evenals het Katarinaplein en de straten achter de kerk , wijkstraten worden door het studuiebureel aan geduid als en ik gebruik de tekst (pagina 58) letterlijk #alternatieve (sluip)wegen ,# dus schepen Habib is blijkbaar op de hoogte dat deze sluip verkeer bevorderen , maar doet alsof zijn neus bloedt…hij geniet blijkbaar van de tijd dat hij schepen is en stelt daar door alles uit ,kwestie poen pakken ????
  Ook Claes heeft er geen oren naar , kijkt de andere richting op als we haar z, zelfs op de gemeenteraad dit punt lieten aan brengen
  Dus beste wijk bewoners van Casterwijk en Katarina en omliggende straten uw kinderen tellen niet meer mee met deze onveiligheid en onze adem wordt letterlijk door het roet van auto’s en vrachtwagens die door onze wijken denderen gesnoerd,beste schepen en burgemeester jullie zullen nooit jullie glazen paleis der waanzin betreden als het aan mij ligt
  noel huybrechts
  leefbarewijk@gmail.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.