Parkerende automobilisten tegenover Hostel H in Spoorwegstraat worden systematisch misleid

Standaard

Onlangs werd een bewoonster beboet, omdat haar auto had verplaatst  ten gevolge van de oproep om de wagens te verplaatsen in verband met snoeiwerken tegenover Hostel H in de Hasseltse Spoorwegstraat. De dame in kwestie parkeerde logisch op de meest dichtbij zijnde parkeerplaats. De stadwerkers hadden echter de borden die de snoeiwerken aangaven – voor een latere datum op dat stuk van de weg waar zij parkeerde – gewoonweg bevestigd aan de platen die aangaven dat het om een parkeerplaats voor gehandicapten ging.  Er dient bovendien opgemerkt dat er geen aanduiding op de grond zelf voorzien is, waaruit zou kunnen blijken dat het om een parkeerplaats voor gehandicapten ging.  De dame in kwestie nam contact op met de politiediensten van Hasselt, die haar bezwaren gewoon weglachten.  De aangebrachte borden waren immers inmiddels verdwenen. Desalniettemin heeft zij de boete  van 110 euro niet zomaar klakkeloos betaald, maar haar verweer aan de Politiediensten overgemaakt. 

Er werden in die periode echter vastgesteld, dat meerdere personen foutief geparkeerd stonden op die plaats. Hen is ook attent gemaakt op deze overtreding.Groot was dan ook de verbazing toen hetzelfde zich voordeed. Op 11 augustus 2016 werden opnieuw borden aangebracht, die opnieuw bevestigd worden op de borden die aanduiden dat het om een parkeerplaats voor mindervaliden gaat. En de parkeerverbodsborden hebben dan betrekking op de periode van 17 tot en met 21 augustus 2016.  Opnieuw kon vastgesteld worden, dat er een wagen geparkeerd stond op de midnervalidenparkeerplaats en zich van geen kwaad bewust was. 

Wil iemand het personeel van de stad Hasselt eens uitleggen dat ze niet zomaar borden kunnen verbergen, want op die manier kunnen potentiële parkeerders systematisch in de fout gaan?  Of misschien de verbalisanten er op attent maken dat ze in dit geval niet direct een boete uitschrijven aan de onmoedwillige foutparkeerder, maar de stadswerkers eens aan de oren gaan trekken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.