Hasseltse Stadsomvaart is éénrichtingsverkeer, alhoewel…

Standaard

Al een tijdje geleden is de Hasseltse Stadsomvaart samen met onder andere de Harpstraat in het kader van een betere mobiliteit in de Casterwijk éénrichtingsverkeer. Vanuit de Toekomststraat mogen enkel nog voertuigen van hulpdiensten, Lijnbussen, taxi’s, fietsen en lichte bromfietsen de Stadsomvaart. Onregelmatig zijn er echter automobisten die zich niks aantrekken van dit verbod en gewoon de verboden tegenrichting kiezen om het verkeer op de Groene Boulevard te vermijden. Vooral op dagen met minder verkeer, zoals een zon- of feestdag, gebeurt dat. 

We vragen ons ook af, waarom een witte doorlopende streep de twee rijvakken scheidt. Volgens de verkeerscode mag men niet over die streep op het andere rijvak rijden of voorbijsteken, maar frequent gebeurt dat, omdat de wagen moeten uitwijken voor fietsers en foutief geparkeerde auto’s ontwijkend te passeren. Als er nu een tegenligger uit de andere richting komt en beide voertuigen botsen, wie is dan in fout? 

Advertenties

Een gedachte over “Hasseltse Stadsomvaart is éénrichtingsverkeer, alhoewel…

  1. Arlette Henek

    Zoiets gebeurt als er geen visie is. Wist zelf niet dat de Stadsomvaart eenrichting was en is. Hoe zat het weer met communicatie en burgerinspraak? Noppes. En zal noppes blijven.
    Hierbij mijn steun aan de Casterstraat en haar inwoners, ook al woon ik niet in de Casterstraat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s