Meer terrassen en beleving lokken eenmaal meer bezoekers naar onze gezellige stad

Standaard

Het grote variërend aanbod van zelfstandige handelaars in de Hasseltse zijstraten – aangevuld door ketens grote winkelstraten – samen met veel beleving voor bezoekers en shoppers en het uitgebreide horeca-aanbod met oergezellige terrassen zorgen ervoor dat Hasselt hip is voor winkelend publiek en toerisme. Tot nu toe hinderen de vele bouwwerkzaamheden in de binnenstad niet de winkel- en terrassenpret. Natuurlijk moeten we wel een tijdje op onze tanden bijten voor de hopelijk minimale overlast voor de bouw van onder andere het Urselinenhof, maar daar wordt wel op tijd een mouw aangepast, kwestie hopelijk goede planning en communicatie van de bouwheer en het stadsbestuur.

We zijn zeker te vinden voor de opwaardering van een deel van het Hasseltse straatbeeld, zoals dat van de Zuivelmarkt en Grote Markt en omgeving. Voorproefje is zeker de onlangs prachtige heraangelegde Botermarkt. Ook het stadsbestuur wil de terrassenverwildering tegengaan en wil de terrassen uniformeren volgens een terrassenplan, waar al lange tijd sprake van was, maar nooit is uitgevoerd. Helaas heeft deze terrassenaanpassing wel tot minder leuk gevolg, dat het aantal terrasplaatsen wordt teruggeschroefd op onder andere Boter-, Zuivel- en Grote Markt. Hierdoor vrezen we dat Hasselt verliest aan zijn aantrekkelijkheid als terrassenstad.

Het kan dan wel eens gebeuren dat de mensen gaan bekvechten voor een terrasplaatsje en zij die er geen vinden, moeten afdruipen. Ook bestaat het gevaar dat bepaalde plaatsen onaantrekkelijker worden. Neem nu bijvoorbeeld het terras van De Kleine Hal aan de schaduw van de kathedraal. Dat zou weggemoffeld worden om de hoek, waar nu nog parkeerplaatsen zijn. Andere terrassen zaken gelijk Reballion en  en bakker Vangrootloon zouden dan ook normaal moeten verdwijnen.

Hasselt is een echte terrassenstad. De logica wil dat het gevarieerd winkelaanbod met beleving samen met terrassen en horeca instaan voor de gezelligheid van de Hasselaar en bezoeker. Immers terrassen brengen eveneens mensen op de been, die gebruikmaken van auto, openbaar vervoer of fiets om toch maar te kunnen proeven van de stads- en shoppingsfeer mee te beleven. In plaats van minder terrassen zou het stadsbestuur moeten ijveren voor nog meer gezellige terrassen, net als nog meer fietsenstallingen, in de mate van het mogelijke.

Hasselt is en blijft een knusse winkel-, horeca- en terrasstad!

Advertenties

2 gedachtes over “Meer terrassen en beleving lokken eenmaal meer bezoekers naar onze gezellige stad

  1. Arlette Henek

    Ik denk niet dat er iemand een bezwaar heeft tegen terrassen, ware het niet dat er inmiddels een wildgroei is gecreëerd aan terrassen. Ik vermoed dat opiniemaker(ster) nog nooit met de fiets door de stad is gereden, laat staan gewandeld. Trottoirs zijn ingenomen door stoelen en tafels! Waar moet de voetganger wandelen? Juist op straat. Daar waar de fietsers slalommen tussen de voetgangers. Met alle gevolgen van dien.
    Of er een terrassen- of fietsplan gaat komen daar twijfel ik ten sterkste aan, want dan moet je een visie hebben.
    En laat net dat hetgene zijn waaraan het ontbreekt, namelijk een stadsbestuur met een visie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.