Nog geen enkel BIN opgericht

Standaard

“Nog geen enkel buurtinformatienetwerk werd er opgericht sinds de meerderheid meer dan een jaar geleden een voorstel hierover goedkeurde.” Dat bleek uit het antwoord van burgemeester Hilde Claes op een vraag van gemeenteraadslid Guido Fissette (N-VA). 

In maart 2015 opperde N-VA Hasselt dat het stadsbestuur werk moest maken van de promotie van buurtinformatienetwerken (BIN). Dat zijn vrijwillige samenwerkingen tussen buurtbewoners en de politie om de buurtveiligheid te verhogen. Daarop diende Guido Fissette namens de N-VA meteen een voorstel in ter stemming op de gemeenteraad van april 2015. Verrassend: op de valreep dienden CD&V en sp.a een soortgelijk voorstel in. “Essentieel verschil was dat wij een actieve rol toekenden aan een coördinator binnen de stadsdiensten. Het initiatief van een BIN moet uiteraard van de inwoners komen maar ze moeten wel optimaal begeleid worden. Vanzelfsprekend werd vorig jaar het afgezwakte voorstel van de meerderheid goedgekeurd,” begint Fissette.

Geen bekendheid

Meer dan een jaar na de goedkeuring van dit voorstel wilde Fissette wel eens weten hoeveel BIN’s er ondertussen werden opgericht. “De burgemeester gaf een enorm afwijkend antwoord en bleef maar rond de pot draaien. Uiteindelijk werd duidelijk waarom. Er is namelijk nog geen enkel BIN opgericht. Dat heeft een reden. Er wordt door de stad veel te weinig moeite gedaan om dit bekend te maken bij de Hasselaar. Er wordt geen publiciteit rond gemaakt en inwoners weten niet tot wie ze zich moeten richten, mochten ze met het idee spelen om een BIN op te richten. Hier is dus duidelijk nog werk aan de winkel. Want er gebeuren nog dagelijks diefstallen in Hasselt. Dat moet een halt worden toegeroepen. Laten we dus hopen dat de buurtinformatienetwerken uiteindelijk toch nog van de grond komen. Want we willen toch allemaal dat de inbraken in Hasselt stoppen,” besluit Fissette.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.