Waarom geen Hasselt Danst op elke wijkkermis?

Standaard

Hasselt Danst bestaat ondertussen tien jaar en is jaarlijks een succes. Hasselt Danst wijkt dikwijls uit naar de fusiedorpen, zorgt ervoor de ambiance en trekt ook goed volk. In de juli- en augustusmaanden centraliseert Hasselt Danst zich elke dinsdagavond op de Grote Markt. Hasselt Danst verenigt jong en oud op een gezellige manier op de dansvloer en smeedt dan ook aan de sociale samenhang, wat toch zo belangrijk is in onze almaar verzurende maatschappij, beheerst door de sociale media.

Overal met misschien enkele uitzonderingen draaien de plaatselijke kermissen niet meer zo goed als in vroegere tijden. Veel kermisuitbaters zijn gestopt door te hoge kosten en te weinig omzet of om familiale redenen en druipen daarom jaarlijks af, met als resultaat almaar meer open plaatsen op de wijk- en dorpskermissen. De typische kermissfeer wordt eveneens aangetast.

Is het dan geen beter idee om opnieuw het volk naar de plaatselijke kermis te trekken en zo misschien andere kermisuitbaters toch warm te maken om naar de Hasseltse kermissen af te zakken, waar ze meer kunnen verdienen? Hasselt Danst samen met andere events met gezellige terrassen en goed weer – hebben we spijtig niet in de hand – kunnen zeker bijdragen.

Maar zulke initiatieven kunnen komen van mensen die zich nog geëngageerd voelen om zo’n organisatie op zich te nemen, zoals privépersonen of horecaondernemers, ondersteund door eventuele kleine subsidies van het stadsbestuur, net als ze die geven voor de organisatie van bvb. straatfeesten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.