Welk konijn moet Wilmots nu uit zijn hoed toveren?

Standaard

Een totale afgang van de Rode Duivels was het op maandagavond 13 juni 2016 na de 0-2 nederlaag in Lyon tegen de Italianen. Het was alsof er 10 moeilijk beweegbare poppen en een goede keeper bij de Belgen op het veld stonden. Er ontbrak hen creativiteit en de nodige organisatie in verdediging en aanval om regelmatig door de Italiaanse muur te breken. Net als bij de voorbereidingsmatchen zagen we Rode Duivels niet goed voetballen. Dit keer kregen ze weer een tegengoal in de eerste helft te slikken, iets waartegen ze bijna geen antwoord vonden in hun aanvalsspel, ondanks enkele open kansen, die niet benut warden om te scoren. In het slot van de match was er nog tevergeefs Belgische druk met enkele kansen, maar helaas konden de Italianen in de toegevoegde tijd de score nog verhogen: 0-2. De Limburgse Italiaanse gemeenschap juichte, Rode Duivelfans baalden.

Wat moet Wilmots nu doen in de volgende matchen tegen Ierland en Zweden? Welk konijn moet hij nu uit zijn hoed toveren om de Rode Duivels toch nog een achtste finale te laten spelen? Het publiek antwoord hierop is de opstelling van Mertens die een spelverandering kan creëren en van Carasco, maar ook de communicatie in de verdediging die beter moet, samen met veel meer beweegbare pionnen en creativiteit in de aanval. De oplossing ligt zelf in handen van de mannen, hun ideeën op het veld en hun inzet.

Wat de 0-2 nederlaag nu zo pijnlijk maakt, is dat alle sociale media en pers furieus achter de Rode Duivels stonden, alsof ze al de finale speelden. De merchandising, advertising en krantenverkoop varen er wel bij, bijgestaan door te optimistische in plaats van realistische verslaggeving. Het gevaar zit er zelfs in, dat de Belgen geen ronde verder raken en zonder zege als tweede ploeg in de FIFA-ranking beschamend moet afdruipen. Dat is realiteit die ook mogelijk is. We hopen niet dat dit scenario werkelijkheid wordt! 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s